Supercar Challenge

Supercar Challenge: Stan van Oord met overwinning op TT Circuit Assen glansrijk kampioen Supersport I

svo-finale-kampioen

Met een klinkende overwinning in de allerlaatste race van het seizoen in de Supercar Challenge op TT Circuit Assen hebben Stan van Oord en zijn teamgenoot Dennis de Borst het kampioenschap in de divisie Supersport I behaald. Op zaterdag tijdens de Finaleraces verstoorden technische problemen het feestje nog, waardoor de op dat moment leidende Febo Racing SEAT Cupra TCR als zesde de finish passeerde en nummer twee René Steenmetz nog steeds kans op de titel behield. Op zondag scoorden Van Oord en De Borst vanaf poleposition de vijfde zege en negende podiumplek van het seizoen en dus mogen zij zich de terechte kampioen noemen. 'Geweldig om met een zege het kampioenschap te behalen, dat maakt het toch extra mooi', glundert Van Oord met de trofee in handen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

svo-finale-1


Stan van Oord beleefde tijdens de kwalificatie een angstig moment toen al na een paar minuten en zonder goede tijd een schokdemper van de SEAT Cupra TCR het begaf toen hij een kerbstone raakte. Langzaam rijdend wist hij de pits te bereiken in de overtuiging dat een goede startpositie verloren was. Zijn team Ferry Monster Autosport verrichtte echter een heldendaad door in tien minuten tijd twee schokdempers te vervangen. Van Oord beloonde dat huzarenstukje door in zijn eerste snelle ronde de pole te pakken en in een tweede ronde de pole voor race twee op zondag. In totaal reed de coureur uit Woudrichem vijf ronden, die elk goed waren voor de pole. "De auto is geweldig, wat ben ik blij dat het mijn team gelukt is de auto op tijd weer klaar te hebben om toch nog te kunnen kwalificeren."

svo-finale-3

Op zaterdag reed Denis de Borst zoals gebruikelijk de eerste stint en dat deed hij uitstekend, want hij bracht de SEAT aan de leiding binnen. Van Oord kwam na de rijderwissel ook als leider in de race de baan op. Hij leek lange tijd op weg naar de overwinning en daarmee tevens de titel in de divisie Supersport I. Zes minuten voor het einde van de race kwam echter het pechduiveltje om de hoek kijken; De slang schoot van de turbo en daardoor verloor de Febo Racing SEAT Cupra TCR veel snelheid. Met de kiezen op elkaar vervolgde Van Oord zijn race, maar met een gebrek aan vermogen werd hij door de één na de ander gepasseerd. Zo voorzichtig als hij kon reed Van Oord door, om uiteindelijk als zesde de finish te passeren. "Wat een verschrikkelijke minuten waren dat, ik wilde proberen toch punten te scoren om Steenmetz niet te dichtbij te laten komen. Meer dan deze zesde plek zat er echt niet in. Morgen wordt dus een zenuwslopende dag, dan moeten we toeslaan", bleef Van Oord strijdvaardig.

svo-finale-2

Van Oord en zijn teamgenoot beseften dat met een start vanaf poleposition en zonder succes-seconden de titel binnen bereik was, maar inmiddels ook dat technische problemen altijd op de loer liggen. De Borst reed opnieuw erg sterk en bouwde een mooie voorsprong op, maar net voor hij zijn pitstop wilde maken kwam de safetycar de baan in en zag hij zijn voorsprong verdampen. Van Oord nam het stuur over en liep als raceleider wat weg van zijn achtervolgers. Hij besloot de race te controleren en niet meer op de limiet te rijden. BS Racing, inmiddels kansloos voor de titel, was echter gebrand op een dagoverwinning en naderde de Febo Racing SEAT met rasse schreden. Zo had Van Oord ineens de oranje BMW op zijn bumper en moest hij het gevecht aangaan. Achter op het circuit verremde zijn achtervolger zich echter en hij schoot van de baan.

svo-finale-finish

Van Oord kon zo de laatste race van het seizoen op zijn naam schrijven en daarmee was zijn doel voor 2018, de titel in de Supercar Challenge, een feit.

svo-finale-fma

"Fantastisch dat Dennis en ik kampioen zijn geworden in Supersport I. Het was een geweldig seizoen en ik ben er trots op dat we in 9 van de 14 races op het podium hebben gestaan en zelfs 5 keer gewonnen hebben. Ik wil mijn vader enorm bedanken voor zijn steun gedurende het hele seizoen, Dennis de Borst voor de geweldige samenwerking, we hebben echt een goede klik samen. Ons team Ferry Monster Autosport heeft echt keihard voor ons gewerkt. Ze hebben ons het hele seizoen een fantastische auto gegeven en daarvoor wil ik hen bedanken, echt top! Ook mijn trouwe sponsors wil ik bedanken, zonder hen is voor mij autosport niet mogelijk en ik ben blij dat ik voor hen met het behalen van de titel iets kan terugdoen."

svo-finale-team

De komende maanden gaat Stan van Oord benutten om plannen te maken voor volgend seizoen. "Maar eerst genieten van het behalen van het kampioenschap, dat is zeker een feestje waard!", besluit Van Oord zijn succesvolle seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet