NASCAR

NASCAR Whelen: Prachtige seizoensafsluiter voor PK Carsport

Tijdens het Zolderse American Festival zette PK Carsport geen punt achter de seizoenen in de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar Endurance Championship, maar wel een uitroepteken! Met twee podiumplaatsen voor Stienes Longin, een overwinning voor Guillaume Dumarey en een sterke race van Belcar-duo Bert Longin-Tom Boonen schitterde PK Carsport voor eigen publiek als vanouds.


Stienes Longin leading the race

Aangeleverd bericht/Foto's PR

2018 was niet meteen het makkelijkste seizoen voor PK Carsport, en dat is nog zacht uitgedrukt. Voor de seizoensfinale tijdens het American Festival in Zolder wist het Belgische topteam zich echter nog eens volledig op te laden. Met resultaat.

Beginnen we met de Elite 1-races in de finale van de NASCAR Whelen Euro Series. Stienes Longin bleek het hele weekend lang één van de snelsten van het hele pak, zelfs al werd er bij de concurrentie stevig om de titel gebikkeld.

"Ja, ik was een beetje een stoorzender", grijnst Longin. "Pas op, dat is een mes dat aan twee kanten snijdt. Ik had niet de druk van de jongens die voor het kampioenschap gingen, maar aan de andere kant wou ik ook niet de rijder zijn die door een of ander manoeuvre de titelstrijd besliste."

Stienes Longin 11 leading the pack
Dat belette Longin niet om in beide races om de zege te strijden. "Op zaterdag reed ik lange tijd aan de leiding, maar op het laatst kwam Alon Day er toch nog langs", doet de jonge Leuvenaar het relaas. "Niets aan te doen, hij was sterker. Ook in race 2 ben ik Day van bij de start blijven bestoken, maar op drie ronden van het eind blokkeerde ik de wielen. Een stevige flatspot, en het mag een wonder heten dat ik daarna maar één positie verloor."

Dumarey leading the pack

Een tweede en derde plaats, met voorsprong het beste resultaat van het seizoen voor Longin. "Topweekend", besloot hij lachend.

Ook zijn Elite 2-teammaat Guillaume Dumarey nam die woorden in de mond. En met reden. Hij domineerde het hele weekend, maar op zaterdag vertaalde zich dat niet in een goed resultaat. "Ik lag ruim aan de leiding, maar toen geraakte de versnellingsbak beschadigd", doet Dumarey het relaas. "Gelukkig kreeg het team het probleem nog voor het eind van de race opgelost, waardoor ik nog een snelle rondetijd wist neer te zetten en een goede startpositie had voor race 2."

En daar was Dumarey niet te houden. Hij reed van start tot finish aan de leiding en besloot het seizoen op de mooist mogelijke manier, met een zege. "Dit smaakt naar meer", lachte Dumarey. "Volgend jaar wil ik voluit voor de Elite 2-titel gaan."

Dumarey takes the win

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet