24H Series

24H Series: Creventic presenteert kalenders voor 2019 met evenementen in zeven landen op drie continenten

Dubai impression proto 800pix

De Nederlandse race-organisator en -promotor Creventic maakte gebruik van de seizoensfinale van het Europees Kampioenschap 2018 op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen voor de presentatie van de racekalenders voor 2019 in de de diverse series en kampioenschappen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Met het 24H EUROPEAN Championship en het 24H Championship of the CONTINENTS, beide zowel voor de GT- als de TCE-divisie, het 24H PROTO Championship met zes-uursraces, het 24H MIDDLE EAST Championship en TCR Middle East organiseert Creventic races in zeven landen op drie continenten. Uiteraard zijn alle series 'powered by Hankook', waarmee het langdurige partnerschap tussen de premium-bandenfabrikant en de Nederlandse race-organisatie tot uiting komt.

  Dubai start 2018 800pix

Traditioneel begint het seizoen op Dubai Autodrome, de locatie voor de 14e editie van Creventics vlaggenschip, de Hankook 24H DUBAI, van 10-12 januari 2019. Eerder al is er op dezelfde locatie een zes-uursrace voor prototypes van 4-6 januari.

  Mugello impression 800pix

Het 24H EUROPEAN Championship begint met de Hankook 12H MUGELLO (22-23 maart). De terugkeer van de serie naar het prachtige circuit in de heuvels van Toscane wordt met enthousiasme begroet.

Daarna is er de Hankook 12H SPA (19-20 april), gevolgd door nog een circuit dat terugkeert in de vorm van de Hankook 12H BRNO (23-25 mei). Na de derde editie van de Hankook 24H PORTIMAO (5-7 juli) volgt de traditionele zomerpauze, waarna het 24H EUROPEAN Championship wordt afgesloten met de Hankook 24H BARCELONA (6-8 september).


Barcelona impression 800pix

Voor het 24H Championship of the CONTINENTS worden het resultaat van de Hankook 24H DUBAI in januari, het beste resultaat uit een van de beide Europese 24-uursraces (Hankook 24H PORTIMAO of Hankook 24H BARCELONA) alsmede het resultaat van de Hankook 24H COTA (15-17 november) aan het einde van het seizoen meegerekend. Het Circuit of the Americas in Austin, Texas is tevens de locatie voor een race voor prototypes, terwijl er nog een extra wedstrijd voor prototypes tijdens een van de Europese evenementen (Spa, Brno, Portimao of Barcelona) zal worden aangekondigd.

Het concept met de twee aparte startgroepen voor de GT- en TCE-divisies, dat dit jaar met succes is geïntroduceerd, wordt voor de meeste races gehandhaafd. Na de positieve reacties van teams en rijders blijft het reglement in vergelijking met dit jaar grotendeels gelijk. Een nieuw element is de invoering van de P4-klasse voor het 24H PROTO Championship. Aan de zes-uursraces van het 24H PROTO Championship mogen ook GT-auto's deelnemen, maar deze scoren geen punten voor het kampioenschap.

Onlangs kondigde CREVENTIC al een nieuwe series aan, het 24H MIDDLE EAST Championship, met drie lange-afstandsraces in de Verenigde Arabische Emiraten in januari en februari. De serie start met de Hankook 6H DUBAI op 25-26 januari, gevolgd door de Hankook 4H ABU DHABI op 1-2 februari en eindigt met de Hankook 10H DUBAI op 7-8 februari. Bij alledrie de evenementen maakt ook de TCR Middle East-toerwagenserie deel uit van het programma. Creventic is aangewezen als organisator en promotor van deze serie.

Nadere informatie over alle series en kalenders is te vinden op www.24HSERIES.com

RACEKALENDER 2019

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet