VLN

VLN: Hoogspanning bij de slotvoorstelling verwacht

A.s zaterdag valt op de Nürburgring Nordschleife het doek over het seizoen 2018. Nog eenmaal wordt er punten en bekers gestreden. Voor de laatste wedstrijd staan maar liefst 166 teams ingeschreven.

2018 Audi
Een overwinning voor Audi bij de Finale op de Nordschleife.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Hoogspanning bij de slotvoorstelling verwacht
Voor de 43e DMV Münsterlandpokal staan in de GT3 klasse maar liefst 19 GT3's ingeschreven waaronder een groot aantal kanshebbers. Frikadelli(2 overwinningen), Black Falcon(2 overwinningen), Manthey Racing(1 overwinning), ROWE Racing(1 overwinning) en Falken Motorsports(Porsche 1 overwinning). AutoArena dat met Patrick Assenheimer en Dominik Baumann de vorige wedstrijd won, is niet van de partij. Assenheimer rijdt a.s weekend samen met Maximilian Götz en Raffaelle Marciello bij het team van HTP Motorsport.

Audi wist dit seizoen nog geen wedstrijden in de VLN te winnen.Het team van Montaplast by Land Motorsport heeft de 2019 Audi in de SPX klasse ingeschreven. Marcel Fässler en Frederic Vervisch komen a.s. weekend voor het team uit. En ook de Car Collection versie staat eveneens ingeschreven. De nieuwe Porsche 911 GT 3 R wordt onder Manthey vlag door Falken ingezet. Als rijders staan Michael Christensen en Mathieu Jaminet ingeschreven. Het Franse team R-Ace GP is met François Perrodo, Emmanuel Collard en Matthieu Vaxiviere met hun Renault R.S. 01 eveneens van de partij.

Titels worden bij Finale beslist
In de VLN Junior Trofee heeft Este Tristan Viidas van Securtal Sorg Rennsport goede uitzichten op de titel. In de VLN Speed Trofee gaat het tussen de teams van Frikadelli en de beide Falken Motorsports bolides. Volker Strycek rijdt samen met dochter Lena en zoon Robin in een Opel OPC Cup Astra en hoopt a.s. weekend zijn 100e VLN klasse-overwinning te behalen. Na een protest gedurende de vorige wedstrijd is de tussenstand van het kampioenschap provisioneel.

Alex Brundle en Michele Beretta komen andermaal met een PROsport Performance Porsche Cayman aan de start. DTM coureur Joel Eriksson en de Brit Nick Yelloly staan met een BMW 235i Cup ingeschreven. Beide combinaties staan natuurlijk ingeschreven om de fel begeerde Nordschleife Permit te behalen.

2018 BMW Protesten Het zal wel even duren voordat de overall kampioen bekend is. Het regende protesten tijdens de vorige wedstrijd in de BMW 235i Cup.

De tijdtraining van traditioneel van 8.30u tot 10.00u plaats en de start van de wedstrijd is om exact 12.00u. En ook de prijs voor de Pit/Gridwalk bedraagt traditioneel 15 Euro.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet