Formula E

Formule E: Stoffel Vandoorne bij HWA en Pascal Wehrlein bij Mahindra

Het was eigenlijk een publiek geheim, maar gisteren werd de komst van Stoffel Vandoorne dan toch officieel bij HWA Racelab bevestigd. Hij zal samen met de kersverse DTM kampioen Gary Paffett voor het team gaan uitkomen.

HWA
Het nieuwe HWA wapen van Stoffel Vandoorne en Gary Paffett.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

Stoffel Vandoorne bij HWA Racelab en Pascal Wehrlein bij Mahindra
Onze zuiderbuur Stoffel Vandoorne gaat komend seizoen voor het team van HWA Racelab in het FIA Formule E kampioenschap uitkomen. Gisteren werd dit officieel bevestigd.

Vandoorne: "Ik voel mij zeer vereerd dat ik bij HWA heb mogen tekenen. Een fantastisch team met een lange autosportgeschiedenis. Alle mensen die ik inmiddels heb mogen ontmoeten zijn zo gepassioneerd van de sport. Fantastisch om met een ervaren man als Gary Paffett te mogen samenwerken. Hoewel wij allebei nieuw in het kampioenschap zijn ben ik ervan overtuigd dat we een stijgende lijn zullen gaan zien. Het gaat zeker niet gemakkelijk worden. Het doel is om in de serie competitief te zijn en een goede indruk achter te laten.
Ulrich Fitz CEO van HWA AG: " Op dit moment gebeurt er nogal wat binnen ons team. Na de bekendmaking vorig week past er weer een ander stukje binnen onze puzzel. Stoffel heeft zich niet alleen in de F1 bewezen maar ook in de GP2. Met Stoffel Vandoorne en Gary Paffett hebben we twee rookies binnen ons team. Daarom moeten wij samen veel leren. Beiden beschikken over een schat aan ervaring uit de DTM en de F1 en weten ook hoe je met de ingenieurs moet samenwerken om een nieuwe auto te ontwikkelen. En dit gaat sterk meetellen voor onze allereerste F1 campagne. Wij zijn ervan overtuigd dat onze twee rijders goed op hun nieuwe uitdagingen zijn voorbereid."

Wehrlein

Bij Mahindra wijkt Nick Heidfeld voor zijn landgenoot Pascal Wehrlein en zal de functie van test en reserverijder vervullen. Wehrlein gaat komend seizoen samen met de Belg Jerome D'Ambrosio voor het team uitkomen en ziet voorlopig van verdere activiteiten in de F1 af. Afgelopen seizoen kwam Wehrlein in de DTM voor het team van HWA uit. Pascal Wehrlein: "Ik ben erg verheugd om voor Mahindra Racing te mogen uitkomen. Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst tijdens een test met het team kennis. Een klein team met werkelijk hoge ambities en ik heb diezelfde ambities. Ik wil het best mogelijke resultaat behalen en heb het gevoel dat dit team voor mij de juiste omgeving is. Ik kijk naar het seizoen uit en zal mijn best doen." Sam Dejonge blijft eveneens als simulator en testrijder aan het team verbonden. Op het circuit Ricardo Tormo vindt van 16-19 oktober de eerste overall testsessie plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet