GT

GT: Overwinning en podiumplaats bij internationale optredens Max Koebolt

181014 Max Koebolt Hockenheim podium

Het seizoen in de GT4 European Series is weliswaar afgesloten, maar dat betekent voor coureur Max Koebolt (Heemskerk) niet dat de winterpauze nu al begonnen is. Integendeel: vorige week was hij actief in het Italiaans GT-kampioenschap op het circuit van Monza en afgelopen weekeinde reed hij op de Hockenheimring in de GT4 European Sprint Cup. En met succes: in Monza eindigde Koebolt met de BMW M6 GT3 van het BMW Team Italia op de derde plaats, op Hockenheim behaalde hij in de BMW M4 GT4 van MDM Motorsport in de eerste race de overwinning.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De deelname aan het Italiaans GT-kampioenschap betekende voor Max Koebolt een weerzien met Roberto Ravaglia, voor wiens BMW Team Italia hij twee jaar geleden uitkwam in de toenmalige Blancpain Endurance Series. "Na een heel seizoen in de M4 GT4 nu weer in de M6 GT3 te stappen was even wennen, maar ik had snel mijn draai weer gevonden", aldus Koebolt. Dat bleek tijdens het raceweekeinde op het beroemde circuit van Monza, waar hij samen met zijn Italiaanse teamgenoot Stefano Comandini als derde eindigde. "Stefano startte in de regen, wat heel goed ging, maar daarna droogde de baan op, zodat we kozen voor slicks bij de pitstop. Vervolgens kwam de safety car de baan op, maar toen begon het weer te regenen. Dat was leuk, op slicks in de regen, maar het ging goed, ik kon naar voren rijden en uiteindelijk eindigden we als derde en daarmee op het podium."

Roberto Ravaglia, voormalig wereldkampioen toerwagens en DTM-kampioen, stak de loftrompet over zijn Nederlandse protegé. "Ik ben onder de indruk van de vooruitgang die Max met de M6 GT3 gemaakt heeft. Hij was altijd al professioneel bezig, maar nu hij iets ouder geworden is en meer ervaring heeft, is hij ook een stuk beter." Eind deze maand neemt Koebolt ook deel aan de finale van het Italiaans kampioenschap op Mugello. "Ik ben ervan overtuigd dat we ook daar een goed resultaat kunnen behalen", zegt Ravaglia.

181014 Max Koebolt Hockenheim action

Succes was er ook voor Max Koebolt in de GT4 European Sprint Cup, een eenmalig evenement met twee races op het circuit van Hockenheim, waar Koebolt weer in zijn vertrouwde M4 GT4 stapte. "De start van de eerste race was wat rommelig, maar ik kon goed met de kopgroep mee. Een tijdlang reed ik op de tweede plaats, maar na enkele ronden slaagde ik er bij het aanremmen van de hairpin in om de koploper in te halen. Daarmee reed ik aan de leiding en kon vervolgens de wedstrijd winnen, een mooi gevoel, ook voor BMW Motorsport, dat graag succes wilde behalen in dit evenement in het voorprogramma van de DTM-finale", aldus de rijder. In de tweede race eindigde Koebolt op de vijfde plaats.

181014 Max Koebolt Hockenheim paddock
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet