DTM

DTM: WRT vanaf 2019 met twee Audi's als klantenteam in de DTM

181012 DTM WRt
WRT-teambaas Vincent Vosse met Audi-sportdirecteur Dieter Gass

Wekenlang hoor je niks, en dan komt al het DTM-nieuws tegelijk. En wederom is het positief nieuws vanuit België, want na de aankondiging dat Zolder op de kalender van de DTM terugkeert, volgt nu het bericht dat het team WRT van Vincent Vosse twee Audi RS 5 DTM's in de serie inzet. De naam van WRT, dat al vele successen vierde met Audi in de GT-racerij en de TCR-toerwagens, deed al langer als mogelijk klantenteam bij Audi de ronde. Over  rijders is nog geen mededeling gedaan. WRT wordt het tweede Belgische team in de DTM na het BMW-team RBM van Bart Mampaey.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Deelname aan de DTM is een logische stap na de activiteiten die we in de loop der jaren al met Audi hebben ondernomen", verklaarde Vincent Vosse in Hockenheim tegenover AUTOSPORT.NL. "We hebben een en ander zorgvuldig afgewogen, want we willen natuurlijk wel serieus en competitief meedoen. Ergens als veldvulling rondrijden heeft weinig zin." Vosse beheert al een aantal jaren de zakelijke belangen van onze landgenoot Robin Frijns. Betekent dit dat Frijns ook voor zijn team in de DTM zal uitkomen? Vosse lacht veelbetekenend: "Dat zou mooi zijn, maar zover zijn we nog niet."

Audi-sportdirecteur Dieter Gass stelde: "De afgelopen maanden hebben we er samen met de ITR hard aan gewerkt om de DTM weer voor klantenteams open te stellen. We zijn blij dat wij het eerste klantenteam uit de nieuwe DTM-periode kunnen presenteren. Ik ken Vincent al uit de STW en zijn team vanuit de jarenlange samenwerking in de GT-racerij zeer goed en ik weet hoe sterk de formatie van WRT is. Ik ben ervan overtuigd, dat WRT het potentieel heeft om zich ook in de DTM te vestigen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet