DTM

DTM: Bijprogramma 2019 ondermeer met W-Series en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

181012 DTM support W
De nieuwe W-Serie rijdt in 2019 in het bijprogramma van de DTM

De eerder deze week gepresenteerde W-Series, een formulewagenklasse uitsluitend voorbehouden aan vrouwelijke rijders, maakt in 2019 deel uit van het voorprogramma van de DTM. Dat kondigde de DTM-organistatie ITR vanmorgen tegelijk met de bekendmaking van de racekalender voor 2019 aan. Tijdens zes evenementen rijdt de W-Series in het voorprogramma van de toerwagenserie. Op alle raceweekeinden is de nieuwe, door de DTM-organisatie ITR aangekondigde Formule 3-serie erbij. Daarnaast maakt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Zolder, Assen en op de Nürburgring deel uit van het programma. De Duitse Porsche Carrera Cup keert voor twee evenementen terug, namelijk de seizoensstart op Hockenheim en het weekeinde op de Norisring. De Lotus Cup Europe maakt in Assen, Brands Hatch en op de Nürburgring deel uit van het programma.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het bijprogramma van de DTM was na het wegvallen van de Duitse Porsche Carrera Cup, die overstapte naar het ADAC-pakket, en de niet meer voortgezette Audi Sport TT Cup dit jaar ronduit matig. De Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup kon met een dozijn auto's nooit echt overtuigen en ook het FIA EK Formule 3 was er niet bij alle evenementen bij. "Het versterken en uitbreiden van het bijprogramma voor 2019 stond bovenaan onze 'to-do-list'," aldus Achim Kostron, directeur van de DTM-organisatie ITR.

Weliswaar werd de aankondiging van de W-Series deze week bepaald niet overal even positief ontvangen, maar zeker is dat de DTM hiermee een klasse in huis heeft die de aandacht zal trekken, ook van doelgroepen die normaliter niet in eerste instantie naar autosport zouden kijken. "Dat de organisatie voor hun fantastische doel de DTM als platform gekozen hebben, spreekt voor zich", zegt ITR-directeur Kostron. De dames-raceklasse is er bij de start op Hockenheim, Zolder, Misano, Norisring, Assen en Brands Hatch bij.

181012 DTM Support-F3
Formule 3 en DTM vormen al decennialang een ijzersterke combinatie

De Formule 3 – of hoe deze klasse in afwachting van het al dan niet verkrijgen van toestemming van de FIA voor het gebruik van deze aanduiding dan ook gaat heten – staat voor alle negen de DTM-evenementen in 2019 op het programma. Dat leidt tot de conclusie dat de serie niet in actie komt tijdens bijvoorbeeld de klassieker in Pau of in het voorprogramma van de 24-uursrace op het circuit van Spa-Francorchamps. Daarentegen rijdt de Formule 3 dan weer op de Lausitzring, waar de klasse jarenlang niet meer actief was.

181012 DTM Support GT3 BNL
De snel groeiende Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is in 2019 driemaal te gast bij de DTM

Met Porsche lijkt de vrede weer enigszins getekend, nadat de Duitse Carrera Cup dit jaar compleet uit het DTM-programma verdween. De Duitse cup rijdt in ieder geval op Hockenheim en de Norisring in het voorprogramma van de DTM, terwijl de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux uiteraard tijdens de evenementen in Zolder en Assen van de partij is, alsmede op de Nürburgring, wat voor veel Benelux-rijders ook bijna een thuiswedstrijd is. Seriemanager Steven Stichelbout zegt: "We zijn heel blij te kunnen samenwerken met zo een prestigieus race series, dat zowel voor spectaculaire races als voor volle tribunes zorgt. Vijf jaar geleden bezochten we een DTM-race om te bestuderen hoe de Duitse Porsche Carrera Cup werd georganiseerd. En volgend jaar, voor ons zevende seizoen, maken wij zelf deel uit van deze hoogstaande meetings! Dat bewijst dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in enkele jaren tijd is geëvolueerd van een kleine start-up tot een vaste waarde in het Europese autosportlandschap."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet