DTM

DTM: Neemt Assen plaats van Zandvoort in?

180714 Liveblog pitwalk
Aan publieke belangstelling ontbrak het ook dit jaar bij de DTM op Zandvoort niet.

Diverse media maken melding van het gerucht dat het TT-Circuit in Assen de plaats inneemt van Circuit Zandvoort op de kalender van de DTM. Zonder dat daarbij bronnen worden vermeld zijn al die meldingen echter slechts gebaseerd op één niet bevestigd artikel op de Duitse website Motorsport-Magazin. "Wij lezen al die meldingen ook, maar er is nog niets officieel. Omdat nog niet alle onderhandelingen zijn afgesloten, is het ons plan om aan het begin van het raceweekeinde op Hockenheim de kalender voor volgend jaar te publiceren. Op geruchten reageren we niet", verklaarde Guido Stalmann, woordvoerder van de DTM-organisatie ITR, op navraag van AUTOSPORT.NL. Ook op Circuit Zandvoort werd aangegeven, mededelingen vanuit de DTM-organisatie af te wachten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Als de Nederlandse DTM-ronde inderdaad naar Assen zou verhuizen, zou er daarmee een einde komen aan een 18 jaar lange traditie, want sinds 2001 was de DTM ieder jaar op Zandvoort te gast. Daarmee is Zandvoort het circuit buiten Duitsland met de langste historie. De DTM racete bijvoorbeeld ook vaker op Zandvoort dan op Duitse circuits als Sachsenring of Oschersleben. Vrijwel alle DTM-coureurs steken de loftrompet over Zandvoort, dat ze nagenoeg zonder uitzondering als hun favoriete circuit beschouwen. Maar zoals de vroegere ITR-bestuursvoorzitter Hans Werner Aufrecht ooit zei: "We organiseren de DTM niet voor de coureurs".

RTV Drenthe maakt op zijn website al melding van een driejarig contract voor Assen en stelt tevens dat sportpromotor Lee van Dam uit Assen door de DTM-organisatie zou zijn benaderd, "omdat ze erg graag op het TT-Circuit willen racen".

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 oktober 2018 15:30

  Ben benieuwd hoe de Duitse fans hier op reageren!! Denk dat de meeste not amused zullen zijn..... Aangezien zij Zandvoort ook als vaste ronde zien op de kalender en die vaak combineren met een korte vakantie! Aan de andere kant..... Er is op dit moment zoveel onzekerheid omtrent de toekomst van de DTM dat misschien Zandvoort verder aan het kijken is. We gaan het zien iig. Mocht de DTM daadwerkelijk vertrekken is het zonde voor Zandvoort, maar reken er op dat er iets moois voor terug komt

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 oktober 2018 15:33

  RTL GP heeft dit bericht inmiddels weten te bevestigen. De grote vraag is dan; wat heeft CZ als plan om dit gat op te vullen?

  • 3
  • 0
   
  sven2199 11 oktober 2018 15:48

  Het zou heel zonde is, al is afwisseling ook wel een keer fijn. Door de geluidsdagen die je nu over hebt, te gebruiken voor iets zoals ELMS, 24h series, VdeV of international GT open

  • 2
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 11 oktober 2018 17:55

  Dit verhaal komt om de zoveel jaar terug, eerst zien dan geloven. En als het zo is, er zijn genoeg klassen die leuker zijn,zoals boven genoemd, heeft Zandvoort eindelijk geluidsdagen om die te halen

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 oktober 2018 17:56

  Lee van Dam schijnt actief benaderd te zijn door de DTM. Wil Zandvoort van de DTM af of Zandvoort?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 oktober 2018 22:49

  Dit word afwachten, maar waar rook is.. Eerlijk gezegd gun ik het Assen wel. En dan heeft Zandvoort ineens ruimte om een ander groot evenement te organiseren. Op zich kijk ik daar wel een beetje naar uit. Weer een 12h van de 24h series lijkt mij geweldig.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet