DTM

DTM: Neemt Assen plaats van Zandvoort in?

180714 Liveblog pitwalk
Aan publieke belangstelling ontbrak het ook dit jaar bij de DTM op Zandvoort niet.

Diverse media maken melding van het gerucht dat het TT-Circuit in Assen de plaats inneemt van Circuit Zandvoort op de kalender van de DTM. Zonder dat daarbij bronnen worden vermeld zijn al die meldingen echter slechts gebaseerd op één niet bevestigd artikel op de Duitse website Motorsport-Magazin. "Wij lezen al die meldingen ook, maar er is nog niets officieel. Omdat nog niet alle onderhandelingen zijn afgesloten, is het ons plan om aan het begin van het raceweekeinde op Hockenheim de kalender voor volgend jaar te publiceren. Op geruchten reageren we niet", verklaarde Guido Stalmann, woordvoerder van de DTM-organisatie ITR, op navraag van AUTOSPORT.NL. Ook op Circuit Zandvoort werd aangegeven, mededelingen vanuit de DTM-organisatie af te wachten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Als de Nederlandse DTM-ronde inderdaad naar Assen zou verhuizen, zou er daarmee een einde komen aan een 18 jaar lange traditie, want sinds 2001 was de DTM ieder jaar op Zandvoort te gast. Daarmee is Zandvoort het circuit buiten Duitsland met de langste historie. De DTM racete bijvoorbeeld ook vaker op Zandvoort dan op Duitse circuits als Sachsenring of Oschersleben. Vrijwel alle DTM-coureurs steken de loftrompet over Zandvoort, dat ze nagenoeg zonder uitzondering als hun favoriete circuit beschouwen. Maar zoals de vroegere ITR-bestuursvoorzitter Hans Werner Aufrecht ooit zei: "We organiseren de DTM niet voor de coureurs".

RTV Drenthe maakt op zijn website al melding van een driejarig contract voor Assen en stelt tevens dat sportpromotor Lee van Dam uit Assen door de DTM-organisatie zou zijn benaderd, "omdat ze erg graag op het TT-Circuit willen racen".
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet