Mazda MX-5 Cup

Mazda lanceert nieuw Nederlands racekampioenschap met vernieuwde MX-5

MX-5 cupauto 2019 29 071018

Mazda Motor Nederland heeft vandaag op Circuit Zandvoort de start van een nieuw officieel Nederlands Kampioenschap aangekondigd met het onthullen van een MX-5 racer van de nieuwste generatie. In het komende autosportseizoen 2019 zal deze auto een nieuwe raceklasse vormen naast de Supercar Challenge, zoals deze wordt georganiseerd door V-Max Racing uit Breda.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Gerrie Hoekstra en PR


veel-belangstelling
Veel belangstling bij de persconferentie en de onthulling van de nieuwe Cup auto.

Na tien succesvolle jaren met de Conrad Mazda MaX-5 Cup in het DNRT maakt Mazda Motor Nederland met dit nieuwe, door de KNAF autosportfederatie goedgekeurde NK, een volgende en grote stap in de nationale autosport. De vernieuwde MX-5 Roadster van de vierde generatie is daar bij uitstek geschikt voor. In de USA wordt er al een jaar geracet met dit model, zij het met andere specificaties.

jur-rinus

Jur Raatjes, directeur public relations van Mazda Motor Nederland, vertelde over de autosport historie van Mazda en de plannen voor volgend seizoen. Ook Rinus van Kalmthout, die dit jaar kampioen werd in de Pro Mazda, werd nog even in het zonnetje gezet.

De vernieuwde versie van de MX-5 Roadster is standaard voorzien van een 2.0 liter viercilinder lijnmotor met 184 pk en 205 Nm. Dit vermogen zal in de raceversie worden opgevoerd naar ca. 195 pk. Met slicks, een laag gewicht van minder dan 1000 kg en de in de racesport favoriete achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. De aanschafprijs is nog niet bekend maar zal rond de € 30.000,- bedragen.

media-cup
Veel belangstelling van de Nederlandse autosport pers.


Total Nederland en Hankook Tyres hebben zich al aangemeld als sponsor voor deze nieuwe cup, waarvan Mazda Motor Nederland de organisatie heeft ondergebracht bij V-Max Racing Management in Breda.

Nieuwe Mazda MX-5 Cup als onderdeel van pakket Supercar Challenge
"De Mazda MX-5 Cup zal onderdeel gaan uitmaken van programma met de andere klassen die wij organiseren zoals de spectaculaire Supercar Challenge, wat inhoudt dat we zullen deelnemen aan de belangrijkste publieksevenementen in Nederland en België", vertelt Dick van Elk, directeur van V-Max Racing.


dick-kosten

"Voorbeelden daarvan zijn de Gamma Racing Days op Assen, de Jumbo Max Verstappen dagen en het DTM op Zandvoort en het Spa Racing Festival op Spa/Francorchamps in België. Daarnaast racen we ook nog op Zolder(B) tijdens de Superprix en hebben we onze eigen Finaleraces met alle door ons georganiseerde klassen op Assen. Totaal dus zes grote evenementen".

DSCN3046

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid.

MX-5 cupauto 2019 24 071018

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet