VLN

VLN: Vrijdag shake down voor de Audi R8 LMS EVO en Aston Martin

De gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 en Audi R8 LMS Evo maakten vanmiddag hun eerste shakedown op de Nürburgring Nordschleife. Voor beide nieuwkomers bleef het slechts bij enkele shake down rondjes.

2018 Front 2
De gloednieuwe Audi R8 LMS Evo van bovenaf gezien.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Vrijdag shake down voor de Audi R8 LMS Evo en Aston Martin
Zowel de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT 3 en Audi R8 LMS Evo maakten vanmiddag op de Nürburgring Nordschleife hun eerste rondjes. Omdat er nogal veel taxiritten plaatsvonden gingen de meeste teams dan ook nauwelijks voluit. Bij vrijwel alle bekende merken lopen de voorbereidingen voor Nürburgring 24U nu al op volle toeren. Audi, BMW, Mercedes en Aston Martin zijn eigenlijk al op oorlogssterkte vertegenwoordigd om zoveel mogelijk data te verzamelen. Zowel bij Aston Martin en bij de door Car Collection ingeschreven Audi R8 LMS Evo bleef het bij enkele shake down rondjes op de Nordschleife. Omdat het om een test onder wedstrijdomstandigheden gaat komt voor beide fabrikanten resultaat voorlopig op het tweede plan.

2018 Front
Voorkant van de nieuwe Aston Martin Vantage GT3.

Het team van Car Collection dat eigendom is van Peter Schmidt is de eerste koper van de R8 LMS EVO en zal gedurende het seizoen 2019 deze auto in de VLN gaan inzetten. De exacte plannen van het team zijn nog niet helemaal bekend. In ieder geval heeft Kim Luis Schramm een contract met het team getekend en rijdt dit weekend met Pierre Kaffer en Simon Trummer in de reguliere R8 LMS.De eerste foto's van deze schitterende GT3 bolides willen we de lezers van www.autosport.nl echter niet onthouden.

2018 Achterzijde
Achterzijde van de Aston Martin.

2018 Audi Achterzijde
En een leuke vergelijking met de achterzijde van de Audi R8 LMS Evo.

2018 AM Dak
Maxime Martin overlegt met het team terwijl Darren Turner al heeft plaatsgenomen.

2018 Off
Ready to go Nordschleife.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet