NASCAR

NASCAR: Goede prestatie van Toyota, slecht weekend Montoya

Toyota heeft het tijdens de tweede wedstrijd op de Califonria Speedway uitstekend gedaan. Brian Vickers eindigde met de Toyota Camry als tiende. Vickers reed overigens geruime tijd in de Top 10. Juan Pablo Montoya, die zich als negende gekwalificeerd had eindigde met zijn Dodge als 26e. De Colombiaan had overigens voorspeld dat het voor hem een zware wedstrijd zou worden.

Tekst: Willem J. Staat

Foto: Autostock

De Colombiaan had overigens voorspeld dat het voor hem een zware wedstrijd zou worden. Tijdens de Busch-wedstrijd die op zaterdag plaats vond. was Montoya buiten zijn schuld wederom bij een crash betrokken. Wederom moest de NEXTEL Cup wedstrijd op zondag kort voor het einde met rood onderbroken worden, nadat de Toyota van David Reutimann door Greg Biffle hard in de muur werd getikt. Reutimann bleef bij deze zware crash ongedeerd. 

ncs022fon1

Bij de herstart had Daytona-winnaar Kevin Harvick nog een kans maar er was kennelijk toch nog wat blijven liggen, waardoor Harvick een lekke band opliep. De zege ging naar Ford-coureur Matt Kenseth, die zaterdag eveneens de Busch-wedstrijd won gevolgd door de Chevrolets van Jeff Gordon en Jimmie Johnson. De Chevrolets van het Earnhardt Inc. Team vielen met motorschades uit. Insiders weten dit aan de omschakeling van NASCAR naar ongelode benzine. Verwacht wordt dat NASCAR evenals de IRL voor 2008 naar ethanol zal overschakelen. NASCAR-legende Richard Petty benadrukte dat dit in de toekomst noodzaak is. 

UITSLAG
1. Matt Kenseth Ford  250 ronden

2. Jeff Gordon Chevrolet 250 ronden

3. Jimmy Johnson Chevrolet 250 ronden

4. Jeff Burton Chevrolet 250 ronden

5. Mark Martin Chevrolet 250 ronden

6. Clint Bowyer Chevrolet 250 ronden

7. Kurt Busch  Dodge 250 ronden

8. Tony Stewart Chevrolet 250 ronden

9. Kyle Busch Chevrolet 250 ronden

10. Brian Vickers Toyota 250 ronden

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet