Formula E

Formule E: Audi Sport Abt Schaeffler Formule E-team presenteert nieuwe auto online

181004 FE Audi
Daniel Abt (l.) en Lucas di Grassi komen opnieuw voor het team in actie

Later deze maand staat de officiële tweedaagse pre-seizoenstest van het ABB FIA Formule E-kampioenschap in Valencia op het programma. In de aanloop naar die test, waar alle nieuwe auto's voor het eerst in het openbaar te zien zijn, presenteren de diverse teams dezer weken hun rijders en kleurenschema's. Afgelopen maandag was het de beurt aan het kampioensteam Techeetah, dat in Versailles aan de vooravond van de persdagen van de Autosalon van Parijs een stijlvolle presentatie hield, passend met DS als nieuwe technische partner. Vandaag was het de beurt aan Audi, dat als regerend kampioen in het teamklassement koos voor een online-presentatie van de nieuwe auto onder de naam Audi e-tron FE05. Morgen vindt de presentatie van Virgin Racing plaats, waar we de aankondiging van Robin Frijns als rijder verwachten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto en video: PR

Voor alle teams is de nieuwe auto natuurlijk gelijk, zodat ook bij Audi het nieuws bestaat uit de aandrijflijn en het kleurenschema. Wat dat eerste aspect betreft werkte Audi opnieuw samen met technologiepartner Schaeffler voor de motor-generator-unit Audi Schaeffler MGU03. Daarbij is in vergelijking met de voorgaande auto 95 procent van de onderdelen nieuw, terwijl een gewichtsbesparing van tien procent kon worden gerealiseerd.Coureurs Daniel Abt en Lucas di Grassi komen ook in het seizoen 2018-2019 voor het Abt-Audi-team uit. Dit duo is het enige dat sinds de start van de Formule E in 2014 ongewijzigd is gebleven.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet