VLN

VLN: Bonte herfst op de Nordschleife. Twee wereldpremières aan de start a.s. zaterdag

De voorbereidingen voor 24U Nürburgring 2019 lopen nu al op volle toeren. Ruim 17 GT3's aan de start en twee wereldpremières tijdens de 50e ADAC Barbarossapreis verwacht. Meer mogen we a.s. zaterdag eigenlijk niet verwachten.

VLN-1537642098
Een bonte herfststrijd a.s. weekend op de Nordschleife.

Tekst Willem J. Staat
Foto  VLN

Bonte herfst op de Nordschleife. Twee wereldpremières aan de start a.s. zaterdag
Eerder werd al de gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 aangekondigd. Maar ook de eerder deze week gepresenteerde nieuwe Audi R8 LMS verschijnt op de Nordschleife aan de start. Beide auto's bevinden zich eindcyclus van de GT3 ontwikkelingsfase. En omdat beide bolides nog niet gehomologeerd zijn, staan ze in de SPX klasse ingeschreven. In de VLN voor de allereerste maal aan de start voordat ze elders bekers en overwinningen gaan verzamelen.

De Aston Martin Vantage GT3 werd al eerder in mei aan de media voorgesteld en heeft een uitgebreid test en ontwikkelingsprogramma afgewerkt. Zoals bekend worden de honneurs door Maxime Martin en Darren Turner waargenomen. David King van Aston Martin Racing: "Aston Martin beschikt natuurlijk over een schat aan ervaring op de Nordschleife. Vandaar dat dit de beste plek is om de auto onder wedstrijdomstandigheden te testen."

Afgelopen dinsdag werd de nieuwe Audi R8 LMS publiekelijk voorgesteld. A.s zaterdag is het debuut onder vlag van Car Collection waarvoor Christopher Haase en Jamie Green staan ingeschreven. De verbeteringen aan het voertuig uit Ingolstadt liggen op het vlak van aerodynamica en koeling om de consistentie van het rijdgedrag te vergroten. De deelname aan de VLN-race vormt de eerste wedstrijd met officieel gecommuniceerde fabrieksondersteuning, getuige de inbreng van fabrieksrijders Haase en Green, maar voor testdoeleinden reed de auto al in juli tijdens de 24-uursrace in Portimao.

Het team van SPS Performance is voor de eerste maal met een Mercedes Benz AMG GT3 aan de start. Als rijders staan Renger van der Zande en Edoardo Mortara ingeschreven. Arena Motorsport is eveneens met een Mercedes Benz AMG GT3 van de partij. De teams van Phoenix en Land zijn eveneens met een GT3 Audi van de partij. Het team van Walkenhorst is eveneens met twee BMW M6 GT3's vertegenwoordigd. Naast Walkenhorst staat Agusto Farfus bij Schnitzer ingeschreven. De teams van GetSpeed Performance and Frikadelli brengen in totaal vier Porsche 911 GT3's aan de start. WTM brengt beide Ferrari 488's mee terwijl het team van Konrad Motorsport een Lamborghini Huracan heeft ingeschreven.

Prominente leerlingen
Alex Brundle en Michele Beretta staan met een Cayman Porsche van Prosport Performance ingeschreven. BMW DTM-coureur Joel Eriksson en ex GP2 coureur Nick Yellolly komen voor het team van Sorg Motorsport met een BMW 235i uit. Alle proberen de felbegeerde DMSB Nordschleife Permit te behalen. Oscar Tunjo en Max Hofer slaagden hier eerder in en verschijnen nu voor de eerste maal met een Phoenix Audi R8 LMS aan de start. De training vindt traditioneel tussen 08.30u en 10.00u plaats. De start is traditioneel om 12.00u. En last but not least zijn de weersvoorspellingen voor dit weekend uitstekend.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet