VLN

Div: Tom Coronel met Kondo-Nissan naar 24 Uur Nürburgring 2019

181001 Nissan
Tom Coronel gaat met een Nissan van Kondo Racing deelnemen aan de 24H Nürburgring 2019

Na de matig verlopen WTCR-races van gisteren is er vandaag toch weer positief nieuws voor Tom Coronel, want hij komt van 20-23 juni volgend jaar met een Nissan in actie tijdens de 24-uursrace van de Nürburgring. Met welk model Coronel daar gaat rijden, staat nog niet vast, maar wel is zeker dat hij uitkomt voor het team Kondo Racing, de renstal van de Japanse acteur en zanger Masahiko Kondo, dat ook een Nissan GT-R Nismo inschrijft in de GT300-klasse van het Japans Super GT-kampioenschap. "Echt super vet dat ik hier weer aan mee mag doen, een geweldige race op een geweldig circuit, en ook met een heel goed team", zegt Coronel. Zijn teamgenoten voor de etmaalwedstrijd in de Eifel zijn drie Japanners, te weten Tsugio Matsuda, Mitsunori Takaboshi en Tomonobu Fuji. Voor de renstal, die in 2000 werd opgericht, wordt de deelname op de Nürburgring de eerste overzeese activiteit.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De deelname van Coronel werd vandaag in Japan aangekondigd tijdens een presentatie in het kader van de intensievere samenwerking tussen Kondo Racing en NISMO, de sportdivisie van Nissan. Kondo Racing maakt de overstap naar de Super GT-series na behaalde successen in de Super Taikyu-lange-afstandsserie, waarin in 2016 het kampioenschap werd binnengehaald. Kondo Racing werkt al een aantal jaren samen met het Nissan Automobile Technical College (NAMTC), waar toekomstige monteurs voor Nissan-dealerbedrijven worden opgeleid. Het doel van het programma is om technische talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. In totaal namen in de afgelopen zeven seizoenen meer dan 10.000 monteurs deel aan het programma. Voor het Super GT-kampioenschap worden naast monteurs in opleiding ook technici van Nissan-dealerbedrijven uit heel Japan ingezet.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet