VLN

VLN:Nieuwe Aston Martin Vintage GT3 maakt debuut tijdens VLN 8

De gloednieuwe Aston Martin Vintage GT3 maakt volgende week zaterdag 6 oktober zijn debuut tijdens de achtste VLN-wedstrijd van het seizoen op de Nordschleife.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Aston Martin

0410 VANTAGE GT3-Edit


Nieuwe Aston Martin Vintage GT3 maakt debuut tijdens VLN 8
Aston Martin fabriekscoureurs Darren Turner en Maxime Martin zijn door Aston Martin in de SP X klasse ingeschreven. Dit betekent dat deelnemers in deze klasse langere pitstops mogen maken. De Aston Martin Vintage rijdt volgens GT3 specificatie maar is nog niet door de FIA gehomologeerd. Die vindt pas in maart 2019 plaats. Doel van de deelname is uiteraard om onder wedstrijdomstandigheden in de meest uitdagende race-omgeving zoveel mogelijk data te verzamelen.

Verder heeft Aston Martin nog twee andere auto's ingeschreven. Deze auto's zijn geprepareerd door het AMR Performance Racing Centre. Naast de GT3 zal Turner ook actief zijn met een V12 Vantage die hij zal delen met Jürgen Kroner en Marco Müller.

Aston Martin Lagonda high Performance testcoureur Chris Goodwin en reserve-coureur Ross Gunn delen een Vantage GT4 om voor toekomstige Aston Martin programma's op de Nürburgring een Nordschliefe permit te behalen.

2018 Vantage GT3

Darren Turner: "Het is voor mij een grote eer om als eerste met de nieuwe Vantage op de Nürburgring te mogen racen. De Nürburgring is het spirituele thuis voor GT-wedstrijden. En de start van een nieuw programma is erg bijzonder. Een circuit dat voor de auto's grote uitdagingen vertegenwoordigd en juist daar moeten we racen om de limiet van de Vantage GT3 te vinden. Fantastisch om van de eerste fases van een ontwikkelingsproces deel uit te mogen maken. Dat we nu al gaan racen zegt iets over het potentieel en het vertrouwen dat we erin hebben. Er zijn aanwijzingen dat dit op de korte termijn een winnaar gaat worden.

Maxime Martin: " De laatste keer dat we hier met de oude auto(V12 Vantage GT3) waren finishten we op P4. Ik kan nauwelijks wachten op het feit wat de nieuwe auto gaat doen. Op basis van de FIA WEC GTE versie hebben we een basis van wat we ongeveer kunnen verwachten. Interessant om te zien hoe de nieuwe auto op dit soort circuits reageert. Met de mix van low/high speed bochten en hobbels gebeurt er nogal wat. Het is het zwaarste circuit ter wereld. Als de auto daar snel is, is hij overal snel."

0090 VANTAGE GT3-Edit 1

Aston Martin Racing President David King: " Dit is de volgende stap in de ontwikkeling van de nieuwe Vantage GT3. Het programma is nu in een ver gevorderd stadium en het wordt tijd om de performance te meten tegen diegenen waartegen wij in 2019 gaan strijden. Met onze uitgebreide ervaring op de Nordschleife is het de beste plek om de auto in een competitieve omgeving te testen zodat we voor de homologatie bepaalde gebieden nog kunnen aanscherpen."

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 28 september 2018 15:01

    Aston Martin Vintage....dat zal nog wel even duren. Jean Michel Martin die kon niet, ze hebben Maxime maar gestuurd.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet