V8 Supercars

V8 Supercars: Nissan Castrol kleurenschema eerbetoon aan Larry Perkins voor Bathurst 1000

Volgende week staat weer in het teken van de Bathurst 1000. Nissan Motorsport brengt dit jaar een speciaal eerbetoon aan oud HB F1 rijder en V8 Supercar coureur Larry Perkins. Dit ter gelegenheid van het feit dat Perkins exact 25 jaar geleden de Bathurst 1000 op zijn naam wist te schrijven.

2018 Larry Perkins
Herkent U hem nog? Hij reed ooit voor een Nederlands team in de F1 maar werd in de Australische V8 Supercars een ware legende. Niemand minder dan Larry Perkins die grote successen op Mount Panorama boekte. Tegenwoordig geniet hij van zijn pensioen en trekt met zijn 4 x 4 

Tekst Willem J. Staat
Foto's Castrol/Nissan

Nissan/Castrol kleurenschema eerbetoon aan Larry Perkins voor Bathurst 1000
Oud HB F1/V8 Supercar coureur Larry Perkins wordt nog eens flink in het zonnetje gezet. Rick Kelly:" Larry is een echte legende binnen onze sport geworden en beleefde zijn meest beroemde momenten op Bathurst. Om binnen vijf jaar driemaal Bathurst te winnen is een bijzondere performance. En dit kleurenschema is bij de fans zeker favoriet. Bijzonder vereerd om hiermee te kunnen racen. Ik hoop dat dit de vierde overwinning voor dit schema gaat worden.

1993-2
Mooie tijden. Larry Perkins op weg naar zijn eerste Bathurst overwinning met de betreurde Gregg Hansford, de van Kawasaki overgestapte ex-motorcoureur die begin 1995 op Philipp Island in een Mazda om het leven kwam.
 
Erg bijzonder dat Larry de werkplaats binnen kwam wandelen. In mijn jeugd zag ik Larry racen en het was voor mij wel één van de hoogtepunten in mijn carrière om samen met hem een auto te delen."

2018 Bezetting 2018
Larry met Gary Jacobson en Rick Kelly.

Overigens is Kelly Racing/Nissan Motorsport voortgekomen uit Castrol Perkins Racing. In zijn 26-jarige carrière op Bathurst ging Perkins zesmaal als eerste over de streep en won driemaal met het Castrol kleurenschema.

"Voor ons is er geen druk om met dit schema te rijden. Het evenement zelf betekent al druk genoeg. Ik hoop dat Gary Jacobsen en ondergetekende het klassieke Castrol kleurenschema voldoende eer aan kunnen doen."

In 1993 won Perkins de Bathurst 1000 samen met de betreurde Greg Hansford. Het was het begin van een lange relatie met Castrol. Zij wonnen bij hun debuut vanaf pole. In 1995 won Perkins samen met Russell Ingall vanaf de laatste startplek. Twee jaar later won hij met Russell Ingall voor de tweede maal. Rick Kelly won de Bathurst 1000 tweemaal achtereen in 2003 en 2004.

1997-3
Overwinning in 1997 met Russell Ingall.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet