IndyCar

Indycar: Victory Lane Celebration voor Scott Dixon en Ganassi Racing in Indianapolis

Tijdens het jaarlijkse banket na afloop van het Indycar seizoen mochten Scott Dixon en het team van Chip Ganassi gisteravond in het Union 50 Restaurant en Bar hun prijzen in ontvangst nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Scott Dixon
2018 Indycar kampioen Scott Dixon nu al een legende waarvan zelfs een film werd uitgebracht.


Victory Lane Celebration voor Scott Dixon en Ganassi Racing in Indianapolis
Negen dagen geleden behaalde Scott Dixon zijn vijfde Indycar titel en de daarbij gepaard gaande ceremonie vond gisteravond plaats. De 38-jarige Scott Dixon is in vijf decennia slechts de tweede rijder die vijf titels op zijn naam wist te schrijven. Gisteravond ontving de Nieuw Zeelander een kopie van de prestigieuze Astor Challenge Cup met daarin gegraveerd de namen van alle titelhouders sinds 2009.Dixon behaalde in 2003, 2008, 2013 en 2015 eerder de Indycar titel. Ook mocht Dixon een bonus van een miljoen dollar in ontvangst nemen.
Dixon won het afgelopen jaar drie wedstrijden met zijn No 9 PNC Bank Chip Ganassi Dallara Honda en heeft in totaal 44 overwinningen op zijn naam staan.Op de eeuwige ranglijst staat achter de legendarische A.J. Foyt(67 overwinningen) en Mario Andretti(52 overwinningen) als derde genoteerd.

Ook teameigenaar Chip Ganassi mocht een kopie van de Astor Cup in ontvangst nemen. Tevens kreeg Dixon de Jostens kampioenschapsring en nog eens een cheque van 50.000 U$ ofwel de Sunoco Diamond Performance Award voor de coureur die het meestal wedstrijden gewonnen heeft. Overigens behaalden vier rijders drie overwinningen dit seizoen maar Dixon won op een tiebreak. M.a.w. de hoogst geklasseerde rijder met het meeste aantal punten. Verder mocht Dixon de Penske Racing Shocks Award eveneens in ontvangst nemen. De Chip Ganassi Racing teamleden Mike Hull, Scott Harner en Barry Wanser werd de kampioenschaps Chief Mechanic/Team Award.

Karli Woods, de verloofde van Robert Wickens, mocht namens hem de Rookie of the Year Award in ontvangst nemen. Een prijs van 50.000 U$. Wickens is momenteel herstellende van een zware crash op Pocono.

Andere mensen die een prijs in ontvangst mochten nemen waren Alexander Rossi en Will Power van Andretti Autosport en Penske Racing voor hun tweede en derde plek in het kampioenschap.

Chip Ganassi Als racer weinig talent maar als teambaas voor succes één van de beste talenten. Chip Ganassi.


Verizon P1 Season Award Josef Newgarden. Team Penske
Fabrikanten Honda
Drive to the Finish Award Alexander Rossi Andretti Autosport
Indy Family Foundation Award/Racing for Cancer Ryan Hunter Reay Andretti Autosport.
Xtrac Championship Award Alexander Rossi Andretti Autosport
2018 Favoriete coureur Award James Hinchcliffe Schmidt Peterson Motorsports

Ook ging gisteravond de film "Born Racer" in première. Een prachtige film gewijd aan kampioen Scott Dixon en het team van Chip Ganassi en het keiharde racen in de USA. Daarvan wordt ook een DVD uitgebracht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet