Formule 3

F3: Van Amersfoort Racing zet vierde F3-auto in voor Frederik Vesti

180925 F3 Vesti
Frederik Vesti won ondermeer de F4-race in het voorprogramma van de Duitse Formule 1-Grand Prix

Tijdens de seizoensfinale van het FIA EK Formule 3, 13 en 14 oktober aanstaande op de Hockenheimring Baden-Württemberg, komt het Nederlandse team Van Amersfoort Racing voor het eerst dit seizoen met vier auto's in actie. Naast de drie reguliere rijders van de renstal uit Zeewolde, Sophia Flörsch, Keyvan Soori Andres en Artem Petrov, zal de jonge Deen Frederik Vesti met Van Amersfoort Racing zijn Formule 3-debuut maken. Vesti is voor het team geen onbekende, en vice versa: de afgelopen twee seizoenen kwam hij voor Van Amersfoort Racing uit in de Duitse ADAC Formule 4-serie. Nu het seizoen in die serie ten einde is, is het voor Vesti tijd voor de volgende stap.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ADAC

Na het meest recente evenement van het FIA EK Formule 3, afgelopen weekeinde op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, reisde Van Amersfoort Racing door naar de Hungaroring nabij Boedapest, waar morgen en overmorgen een aantal teams - naast Van Amersfoort Racing ook Motopark en Prema - in actie komen tijdens een 'rookie-test'. Bij die gelegenheid krijgt Frederik Vesti de gelegenheid om eerste ervaringen op te doen met de Dallara-Mercedes van Van Amersfoort Racing, voorafgaand aan zijn F3-racepremière, medio volgende maand op Hockenheim.

"De afgelopen twee jaren hebben we Frederik actief bij de ontwikkeling van zijn carrière ondersteund en het was prachtig om hem te zien groeien, zowel in als buiten de auto", zegt Frits van Amersfoort. "Vooral in de tweede helft van het seizoen heeft hij dit jaar veel vooruitgang geboekt en we zien dat hij klaar is om de volgende stap te maken. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het bij zijn debuut goed zal doen en dat hij veel zal leren in het competitieve Formule 3-veld. Het is mooi om binnen ons team wederom een rijder te zien doorgroeien van de Formule 4 naar de Formule 3, wat precies de filosofie van onze 'single seater staircase' is."

Frederik Vesti, die het afgelopen Formule 4-seizoen met in totaal zeven podiumplaatsen inclusief twee overwinningen afsloot, kijkt vooruit naar zijn nieuwe kans: "De samenwerking met Van Amersfoort Racing in de ADAC Formule 4 de afgelopen twee seizoenen was zeer plezierig. Ik ben heel trots dat ik voor het team rijd. Voor Van Amersfoort Racing te rijden was altijd een droom van me. Ik heb er veel geleerd en me als rijder en als mens ontwikkeld. Na slechts een paar dagen testen al in de Formule 3 te racen is een grote stap, maar ik beschouw het als een leerproces en een uitstekende voorbereiding voor 2019, waarin ik hopelijk in de F3 rijd. Ik ben er meer dan klaar voor en kan nauwelijks wachten om in de auto te zitten! Dank aan mijn Deense sponsors en partners die dit mogelijk hebben gemaakt, zelfs voordat er al iets getekend is voor volgend jaar. Ik ben heel gelukkig!" 

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 25 september 2018 21:27

  @René de Boer gaat van Amersfoort Racing dit jaar naar de GP van Macau?

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 26 september 2018 09:19

  Daar ga ik wel van uit, ja.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet