GT

GT: ADAC GT Masters in 2019 opnieuw naar Zandvoort

GTM518 20350STS BU

Net als dit jaar zal ook volgend seizoen het ADAC GT Masters kampioenschap te zien zijn op Zandvoort. De ADAC maakte dat vandaag tijdens de seizoensfinale op de Hockenheimring bekend. Er staan opnieuw zeven race meetings op het programma in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Nederland.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

De kalender van de ADAC GT Masters kent qua circuits geen verrassingen. Alle circuits waar dit seizoen werd gereden keren terug, hoewel er wel wat is geschoven met data ten opzichte van dit seizoen. De meest opvallende wijziging is dat de seizoensfinale volgend seizoen niet op de Hockenheimring zal plaatsvinden maar op de Sachsenring. Tijdens het weekend van 9-11 augustus komt de klasse naar Zandvoort.Tijdens alle zeven meetings komen ook de toerwagens uit de ADAC TCR Germany in actie, terwijl de Porsche Carrera Cup en het nieuwe ADAC GT4 Germany tijdens zes van de zeven races op het programma staan. Welke buitenlandse races er voor de GT4 op het programma staan werd nog niet bekend gemaakt, maar het is algemeen bekend dat de teams de voorkeur geven aan races op de Red Bull Ring en Zandvoort.

0889710Het nieuwe ADAC GT4 Germany zal het format van de ADAC GT Masters volgen, met twee vrije trainingen, twee kwalificaties en twee races. In tegenstelling tot de door SRO georganiseerde GT4 European Series zullen in het ADAC GT4 Germany enkel Bronze en Silver-rijders worden toegestaan en geen Gold.Opmerkelijk is nog wel de datum van de seizoensfinale op de Sachsenring. Tijdens hetzelfde weekend rijden de Blancpain GT Series en de GT4 European Series op het circuit van Barcelona hun laatste races van het seizoen. Voor een flink aantal Duitse teams en rijders kan deze clash voor problemen gaan zorgen.

De kalender voor 2019
26-28 april 2019 Motorsport Arena Oschersleben
17-19 mei 2019 Most/Tsjechië
7-9 juni 2019 Red Bull Ring/Oostenrijk
9-11 augustus 2019 Zandvoort
16-18 augustus 2019 Nürburgring
13-15 september 2019 Hockenheimring
27-29 september 2019 Sachsenring

Reacties

  • 2
  • 0
   
  El Rato 25 september 2018 18:48

  KIJK, en dat noemen wij dan weer goed nieuws!!

  • 1
  • 0
   
  Patrick84 25 september 2018 19:42

  Ik kijk er nu al naar uit! De ADAC GT Masters is mijn persoonlijke favoriet van de kalender van Zandvoort! Hopelijk komt het GT4 en de Porsche Carrera Cup ook! De ADAC F4 is sowieso al bevestigd voor Zandvoort volgend jaar! Evenals de al genoemde TCR...... En natuurlijk hoop ik dat de Clio Cup Central Europe er weer bij is

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 september 2018 00:05

  Qua pure race actie zeker het mooiste evenement van het jaar. ADAC GT is altijd spektakel en zeker een bezoek waard.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet