GT

GT: Carlo van Dam dit weekend voor GRT op Hockenheim in actie

Carlo van Dam komt dit weekend bij het team van Gottfried Grasser met een Lamborghini Huracan GT3 in actie. Voor Van Dam betekent het zijn debuut in de ADAC GT Masters. De deal met Grasser kwam op het allerlaatste moment tot stand.

GRT Van Dam

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Carlo van Dam dit weekend voor GRT op Hockenheim in actie
Carlo van Dam(32) maakt dit weekend zijn ADAC GT Masters debuut. De Nederlander was vorige week na de Blancpain Sprint Series op de Nürburgring alweer terug naar huis toen hij van Gottfried Gasser een telefoontje ontving of hij zin had om dit weekend bij de ADAC GT Masters als vervanger van Marco Mapelli op te treden. Mapelli rijdt dit weekend namelijk in China. De in Thailand wonende Nederlander had amper drie uur de tijd om weer naar Europa terug te keren. "Om hier te rijden ben ik wel de halve wereld rondgevlogen..." Tijdens de vrije trainingen liet de combinatie Perez Companc/Van Dam de 17e en de 24e tijd noteren. Overigens wonnen Perez Companc/Mapelli eerder dit jaar tijdens de ADAC GT Masters op Zandvoort. In 2007 reed Carlo van Dam voor de laatste maal op Hockenheim in de F3 Euroseries.

2018 Perez Companc Carlo van Dam in gesprek met Ezequiel Perez Companc.

Overigens ook bij het team van AutoArena inmiddels de vierde rijderswissel dit jaar. Na Clemens Schmid, Raffelle Marciello en Maro Engel heeft Patrick Assenheimer nu de Oostenrijker Dominik Baumann als partner. Baumann maakt zijn comeback in de serie.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 23 september 2018 01:07

  Carlo van Dam reed voor de laatste maal op Hockenheim in 2009 (niet in 2007) voor het team van Kolles & Heinz Union in de F3 Euroseries op 16 en 17 mei.

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 23 september 2018 10:51

  @anonieme gebruiker. Van Dam zegt zelf 2007, Maar hij reed inderdaad in Hockenheim waarin hij in R1 als 18e eindigde en in R2 uitviel. Zelf zegt hij 2007, maar kan niet elke uitspraak van elke rijder controleren of dit wel klopt. Ik moet dit gewoon van ze aannemen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet