Belcar

Belcar: Belcar Endurance Championship 2019: Nieuwe klassen en naar Assen.

Met nog twee races in het Belcar Endurance Championship te rijden, loopt seizoen 2018 ten einde. De 24 uren durende race op Circuit Zolder werd een echte afvalrace. Heel wat verschuivingen in het klassement hebben gezorgd voor een gezonde spanning richting Round 5 tijdens het Spa Racing Festival eind september.In 2019 komt er een wijziging op de kalender, maar ook de klasses worden aangepast.

Aangeleverd bericht

Belcar mikt voor 2019 op een kalender met zes meetings, waarvan vier te Circuit Zolder, één te Spa en een buitenlandse uitstap naar het Nederlandse Assen, met de gekende mix van proto's, GT's en Touring Cars. Nieuw voor 2019 is een aangepaste klasse indeling.

Belcar 1 blijft voorbehouden voor de CN prototypes en sportscars tot maximum 6 cilinders, met ongetwijfeld weer een strijd tussen Norma, Wolf, Ligier en Radical.

In de Belcar 2 nemen de Porsches het opnieuw tegen elkaar op, voor de Porsche Endurance Trophy Benelux.

Belcar 3 zal gekend staan als de Belcar 'Specials'. Zware V8 toerismewagens, een MARC BMW V8, of een Radical RXC, de Hamofa BMW i8 GTR en de TransAM Camaro kunnen het hier opnemen tegen de Cup GT's zoals een Lamborghini Super Trofeo of een Ferrari Challenge.

Belcar 4 of beter GT4, is voor GT4 wagens met de geldende SRO BOP. We denken dan aan de Mercedes AMG, BMW M4, Porsche Cayman, Audi R8 of een Ginetta.

Belcar 5 is op maat van TCR touring cars, GT-3400cc, Lamera Cup en Toerismewagens tussen 2.500cc en 4.000cc. Zowel de TCR als een BMW M3, Saker of Lamera silhouette kunnen hierin meedraaien.

Tot slot komen we bij de opstapklasse van het Belcar Endurance Championship: de Belcar 6 of 'club'. Tot op heden zagen we hier vooral BMW 325i's aan de start, maar een Mazda MX5 of een Toyota GT86 zou in deze categorie perfect tegenwerk kunnen geven, aldus Circuit Zolder.

Kalender Belcar Endurance Series 2019
April: Circuit Zolder
Juni: Circuit Zolder
Juli: Spa Francorchamps,
Augustus: Circuit Zolder, Elevensports 24 Hours of Zolder
Oktober: Circuit Zolder, Nascar Finals
Oktober: Assen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet