IndyCar

Indycar: Patricio O'Ward en Colton Herta aan de start voor het nieuw geformeerde Harding Steinbrenner Team

De Mexicaan Patricio O'Ward en Colton Herta(de zoon van Bryan Herta) zullen in 2019 voor het nieuw geformeerde Harding Steinbrenner Team in Indycar uitkomen. Het partnership tussen beide partijen werd vandaag in New York aangekondigd.

Ward Herta

Tekst Willem J. Staat
Foto  Indycar

Patricio O'Ward en Colton Herta aan de start voor het nieuw geformeerde Harding Steinbrenner Team
Patricio O'Ward en Colton Herta eindigden dit jaar resp. als eerste en tweede in het Indy Lights kampioenschap. Beiden kwamen voor het team van Andretti Autosport uit. Colton Herta in samenwerking met George Steinbrenner IV (Kleinzoon van de flamboyante New York Yankees Football club eigenaar) die altijd al de droom had om over een Indycar team te beschikken. In 2016 ging hij een partnership met Andretti Autosport voor de Indy Lights series aan.

Van de 17 Indy Lights wedstrijden won O'Ward er negen en de 19 jarige Mexicaan maakte afgelopen weekend een indrukwekkend debuut op Sonoma. Colton Herta kwalificeerde zich afgelopen zondag als 19e en eindigde als 20e. Herta is de zoon van oud Indycar-coureur Bryan Herta.In de geschiedenis van Indycar is hij de vierde jongste rijder. Colton Herta: "Ik wist al geruime tijd dat het eraan zat te komen. Na een mooie tijd in Sonoma met mijn eerste voetstappen in Indycar ben ik nog enthousiaster geworden. Mike Harding en de Fam.Steinbrenner hebben dit mogelijk gemaakt. Er is veel werk aan de winkel, kop op en mij volledig focussen op het Indycar seizoen 2019."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet