IndyCar

Indycar: Patricio O'Ward en Colton Herta aan de start voor het nieuw geformeerde Harding Steinbrenner Team

De Mexicaan Patricio O'Ward en Colton Herta(de zoon van Bryan Herta) zullen in 2019 voor het nieuw geformeerde Harding Steinbrenner Team in Indycar uitkomen. Het partnership tussen beide partijen werd vandaag in New York aangekondigd.

Ward Herta

Tekst Willem J. Staat
Foto  Indycar

Patricio O'Ward en Colton Herta aan de start voor het nieuw geformeerde Harding Steinbrenner Team
Patricio O'Ward en Colton Herta eindigden dit jaar resp. als eerste en tweede in het Indy Lights kampioenschap. Beiden kwamen voor het team van Andretti Autosport uit. Colton Herta in samenwerking met George Steinbrenner IV (Kleinzoon van de flamboyante New York Yankees Football club eigenaar) die altijd al de droom had om over een Indycar team te beschikken. In 2016 ging hij een partnership met Andretti Autosport voor de Indy Lights series aan.

Van de 17 Indy Lights wedstrijden won O'Ward er negen en de 19 jarige Mexicaan maakte afgelopen weekend een indrukwekkend debuut op Sonoma. Colton Herta kwalificeerde zich afgelopen zondag als 19e en eindigde als 20e. Herta is de zoon van oud Indycar-coureur Bryan Herta.In de geschiedenis van Indycar is hij de vierde jongste rijder. Colton Herta: "Ik wist al geruime tijd dat het eraan zat te komen. Na een mooie tijd in Sonoma met mijn eerste voetstappen in Indycar ben ik nog enthousiaster geworden. Mike Harding en de Fam.Steinbrenner hebben dit mogelijk gemaakt. Er is veel werk aan de winkel, kop op en mij volledig focussen op het Indycar seizoen 2019."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  ace1 21 september 2018 10:16

  @Willem J. Staat klopt het Harding Steinbrenner Team Chevrolet motoren krijgt en dat daardoor Andretti Autosport een Chevrolet motor beschikbaar heeft voor Fernado Alonso Fernando Alonso?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 21 september 2018 12:48

  @Ace 1. Op dit moment wordt er alleen maar gespeculeerd. De constructie Chevrolet - Honda Andretti is vanuit Honda standpunt niet tolerabel. Bovendien Harden Steinbrenner heeft met twee Rookies al handenvol werk om resultaat te behalen. Logistiek gezien is het geen aanbevelenswaardige constructie. Op de persconferentie van Harding Steinbrenner werd overigens geen woord over Alonso gerept. Met Patricio O"Ward heeft Harding Steinbrenner de toekomst. Niet met Alonso realistisch gezien. Overigens heeft Alonso via Jimmie Johnson een uitnodiging voor de Daytona 500. Niet meer. Niet minder. Er wordt teveel gespeculeerd zonder dat iemand weet wat er werkelijk speelt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet