VLN

VLN: Slotfase wordt ingezet. Falken met 2019 spec. Porsche aan de start

Met de 58 editie van de ADAC Reinoldus Rennen begint dit weekend op de Nordschleife de slotsprint in het VLN kampioenschap. Behalve om klasse-overwinningen gaat het a.s. zaterdag uiteraard weer om de overall zege. De organisatie ontving maar liefst 160 inschrijvingen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

VLN Falken
Gaat het team van Falken al met de 2019 Porsche 911 GT3 R scoren dit weekend?


Slotfase wordt ingezet. Falken met 2019 spec. Porsche aan de start
Na twee testwedstrijden met de 2019 specificatie onder vlag van Manthey Racing is de gloednieuwe Porsche 911 GT3 R voor a.s. weekend door Falken Motorsports ingeschreven. Overigens behaalde Falken bij de zesde editie een fraaie dubbelzege. Voor a.s. weekend wordt het team van Sven Schnabl volledig door Manthey Racing ondersteund. Als rijders staan Martin Ragginger, Nick Tandy en Laurens Vanthoor ingeschreven. De combinatie Martin Ragginger/Klaus Bachler bezorgde het team van Falken de eerste Porsche-overwinning voor de Japanse bandenfabrikant. Opvallend of minder opvallend is het design van de auto. Stef Dusseldorp en Peter Dumbreck rijden de BMW M3 GTR van het team. Omdat de Falken Porsche nog niet over een homologatie beschikt staat hij in de SPX klasse ingeschreven.

Verder staan er auto's van Black Falcon, Car Collection, Konrad Motorsport, WTM en Walkenhorst ingeschreven.In de tussenstand van het kampioenschap staat de Racing One Ferrari van Christian Kohlhaas en Stefan Köhler bovenaan. Mike Jäger maakte de eerste vijf wedstrijden eveneens deel uit van het team. Om persoonlijke redenen besliste Jäger reeds vorig jaar een streep onder zijn lange VLN carriere te willen zetten. Bij de vorige wedstrijd slechts als toeschouwer aanwezig. Als alternatief schafte de VLN coureur een snelle motorfiets aan en dit stuitte nogal op familiaire bezwaren. Resultaat motorfiets staat weer te koop en Jäger weer terug in de VLN.

Bij de zesde wedstrijd crashte de No 2 Porsche GT3 Cup van de Amerikaan John Schoffner zwaar in het baanvak Flugplatz. Schoffner bleef gelukkig ongedeerd. Omdat men niet over een andere auto kon beschikken wist het team van Adam Osieka(Get Speed Performance) de Porsche in een recordtijd weer opnieuw op te bouwen. Bij de 58e Reinoldus lange-afstandswedstrijd staat de Amerikaan met zijn partner Janine Hill opnieuw aan de start.

Traditioneel begint de wedstrijd a.s zaterdag op de Nürburgring om 12.00u en de kwalificatie vindt tussen 08.30u en 10.00u plaats. Jongeren tot 14 jaar hebben vrij toegang. De toegangsprijs op het GP circuit bedraagt 15 Euro inclusief gridwalk.

Start VLN 6
Weer een dubbeloverwinning voor Falken a.s. weekend op de Nordschleife? Dat zou mooi zijn.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet