GT

GT: Spannende titelontknoping in ADAC GT Masters Hockenheim dit weekend verwacht

15 rijders kunnen komend weekend nog aanspraak maken op de prestigieuze ADAC GT Masters titel in Hockenheim. In totaal vallen er nog 50 punten dit weekend te verdelen. Indy Dontje (Mann Filter HTP Mercedes AMG GT3) maakt zelfs theoretisch nog kans op de titel maar dan moet er heel wat gebeuren. Maar de wedstrijden op de Sachsenring veertien dagen geleden bewezen dat er van alles mogelijk is. De grootste kanshebbers zijn Dontje's teamgenoten Maximiliaan Götz/Markus Pommer, de Zuid Afrikaanse gebr. Van der Linde en Robert Renauer/Mathieu Jaminet die voorlopig de tussenstand van het kampioenschap aanvoeren.

2018 Herberth Porsche
Legden Renauer/Jaminet op Zandvoort de basis voor het kampioenschap?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Spannende titelontknoping in ADAC GT Master Hockenheim dit weekend verwacht
Robert Renauer en Mathieu Jaminet voeren na de wedstrijden op de Sachsenring het tussenklassement aan. Het Duits/Franse duo vormt dit seizoen voor de eerste maal een combinatie en zijn over het gehele seizoen genomen het meest constant gebleken. Tweemaal een tweede plek en een overwinning behoren bij hen tot de hoogste scores. De Precote Herberth-coureur beschikken over een voorsprong van slechts vier punten op hun naaste rivalen. De Fransman Mathieu Jaminet werd door Porsche bij het team ondergebracht.

Robert Renauer: "Om de titel te behalen moeten wij gewoon podium rijden. Daarom is het ook buitengewoon belangrijk om twee zuivere wedstrijden te rijden. En dit hebben wij eigenlijk het gehele seizoen gedaan. De consistentie was bij ons duidelijk zichtbaar en heeft zich uitbetaald. En dit moet ook de sleutel voor het succes in Hockenheim zijn."

2018 Markus Pommer
Markus Pommer ziet Indy Dontje op de Sachsenring passeren. Verspeelden Pommer/Götz hier de titel?

Maximilian Götz/Markus Pommer behoren met hun Mann Filter AMG Mercedes AMG GT3 eveneens tot de kanshebbers. Zij stonden het afgelopen seizoen driemaal op het podium en behaalden één overwinning. Ex DTM rijder Maxi Götz behoort binnen de ADAC GT Masters tot de meest ervaren rijders en won de titel al eerder in 2012. Na twee jaar met een Audi R8 gereden te hebben stapte Pommer voor de eerste maal dit seizoen in een Mercedes. Markus ontwikkelde zich snel tot een serieuze titelkandidaat. Markus Pommer: "Onze kansen zijn aanwezig. Er zijn nog 50 punten te verdelen. Op de Sachsenring waren wij onschuldig bij twee ongevallen betrokken. En de Sachsenring heeft laten zien dat in de tussenstand van het kampioenschap alles snel kan veranderen. Eigenlijk hadden wij daar onze voorsprong verder uit willen bouwen. I.p.v. daarvan hebben we een achterstand en moeten we opnieuw in de aanval. Hockenheim is een baan waar eigenlijk geen enkele auto in het nadeel is. De sterkte van onze AMG Mercedes GT3 zijn de snelle bochten en de aanrempunten voor de "Spitzkehre".

De gebr. Kelvin en Sheldon van der Linde willen in Hockenheim graag de eerste broers worden die de titel op hun naam kunnen schrijven. Vanwege een overwinning en drie tweede plaatsen liggen zij op dertien punten achterstand in de tussenstand van het kampioenschap. Ondanks zijn jeugdige leeftijd van slechts 22 jaar behoort Kelvin van der Linde eveneens tot de meest ervaren rijders binnen de ADAC GT Masters. In 2014 won hij samen met regerend DTM kampioen René Rast de titel voor de eerste maal. Voor zijn drie jaar jongere broer Sheldon betekent de ADAC GT Masters na een gaststart in 2017 zijn allereerste seizoen.

2018 Van der Linde Gaan de gebr. Van der Linde voor hun eerste gezamenlijke titel?

Kelvin van der Linde: "In 2017 heeft onze team daar twee podiumplekken behaald. Ben ervan overtuigd dat dit in 2018 ook kan gebeuren. Met 13 punten achterstand hebben wij een goede kans maar zijn zeer voorzichtig. Het inhalen in de ADAC GT Masters is niet gemakkelijk en als je achteraan moet starten is het gevaar duidelijk groter om bij een ongeval betrokken te raken."

Het Corvette duo Daniel Keilwitz/Marvin Kirchhöfer behaalde dit seizoen twee overwinningen maar anderzijds zeven nul resultaten en beschikken in de tussenstand over 17 punten achterstand. Keilwitz behaalde in 2013 de ADAC GT Masters titel en streed zesmaal achtereen tijdens de titelfinale in Hockenheim hiervoor. Vorig jaar won Callaway eveneens de titel. Marvin Kirchhöfer won in 2012 de ADAC Formule Masters titel.

2018 Callaway1
Gaat men bij Callaway voor een tweede achtereenvolgende titel?

Kirchhöfer: "Het gaat in Hockenheim spannend worden maar er zit nog van alles in. Hockenheim ligt onze auto wel. Ik hoop dat we daar onze resultaten van het seizoensbegin in Most en Spielberg kunnen herhalen. Want daar behaalden we twee overwinningen. Wij zijn optimistisch en hoog gemotiveerd."

Maar buiten de top 4 kunnen zelfs de Schnitzer BMW M6 GT3 van Scheider/Jensen en de Lamborghini van Bortolotti/Caldarelli nog aanspraak op de titel maken, evenals de Zwitser Jeffrey Schmidt die voor Mücke Motorsport met een Audi R8 LMS uitkomt. Kandidaten genoeg dus.

2018 BMW
Zelfs BMW maakt theoretisch nog kans op de titel. Zou voor Charly Lamm een mooi afscheidscadeau zijn.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet