TCR Series

TCR: Vier titelkandidaten voor TCR Germany op Hockenheim. Langeveld kanshebber

Niels Langeveld behoort dit weekend in de TCR Germany tot één van de vier titelkandidaten maar een gemakkelijke opgave zal het niet worden. Ook Luca Engstler, Harald Prozyck en Mike Halder behoren tot de kanshebbers.

2018 Niels 1
Gaat Niels Langeveld dit weekend voor zijn eerste TCR titel. Achtervolgers Max Hesse en Luke Wankmüller gaan in ieder geval voor de rookie titel.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Vier titelkandidaten voor TCR Germany op Hockenheim. Langeveld kanshebber
Na een enigszins teleurstellend weekend op de Sachsenring heeft Racing One Audi-coureur Niels Langeveld de hoop nog niet opgegeven. Daar verloor Niels de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Niels Langeveld: " Het was extreem spannend maar ook zeer teleurstellend. Het was opwindend en het wordt weer opwindend. Ondanks elf punten achterstand geloof ik er nog steeds in"

2018 Hyundai 1 Luca Engstler begon met VW maar eindigt met Hyundai....

Luca Engstler behaalde op de Sachsenring de maximale score en nam voor het eerst de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over. In totaal behaalde Engstler met Zandvoort drie achtereenvolgende overwinningen. De 18-jarige Hyundai-coureur. "Ik zal alles op alles zetten en dan zullen we zien wat eruit komt. Ik ben wel realistisch en weet dat het moeilijk zal worden om het ding naar huis te rijden."

2018 Halder Prozyck De titelkandidaten Halder en Prozyck met elkaar in gevecht op de Sachsenring.

2016 Vice kampioen Harald Prozyck wil ook in 2018 nog een woordje meespreken. Harald Prozyck: " Aan rekenspelletjes doe ik niet mee. Ik doe zoals bij alle andere wedstrijden. Het Maximale eruit halen. Hoop dat het circuit beter bij ons past dan de Sachsenring." Ondanks 22 punten achterstand kan vice kampioen Mike Halder eveneens nog kampioen worden. De Honda-coureur behaalde de meeste poles en stond vijfmaal op het podium en behaalde twee overwinningen. Ook moet Mike niet onderschat worden.

In de Rookie Challenge strijden Prozyck's teamgenoot Luke Wankmüller(HP Opel Astra), Max Hesse(Prosport Audi) en Michelle Halder(Seat) nog om de titel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet