GT

GT4: Max Koebolt en Simon Knap ondanks teleurstelling in finale “dik tevreden” na sterk GT4-seizoen

180916 Koebolt Knap Nurburgring 2

Coureurs Max Koebolt (Heemskerk) en Simon Knap (Assendelft) sloten het seizoen in de GT4 European Series af met hetzelfde puntentotaal als het uiteindelijke kampioensteam. Vanwege dit ex-aequo was het aantal overwinningen beslissend voor de titel. Daarmee sloot het Noord-Hollandse duo met de BMW M4 GT4 van het team MDM Motorsport het seizoen in de sterk bezette serie als derde af. "Een resultaat waarmee we absoluut tevreden kunnen zijn. We hadden dit seizoen niet de snelste auto, maar door constant te blijven scoren en geen fouten te maken, eindigden we met hetzelfde aantal punten als de kampioenen. Daar hebben we hard voor gewerkt en dit is een mooie beloning", zeiden de beide rijders na afloop van het laatste raceweekeinde van het seizoen op de Nürburgring.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Simon Knap nam ditmaal de kwalificatie voor de eerste race voor zijn rekening en werd in het veld van in totaal 45 auto's met een tijd van 2:05,836 minuten als zesde geklasseerd. "Niks bijzonders, gewoon een goede ronde", luidde zijn conclusie. Max Koebolt reed de BMW met het startnummer 1 in de kwalificatie voor de tweede wedstrijd naar de negende startplaats met een tijd van 2:05,185 minuten. "Qua tijd beter dan wat we na de vrije training verwacht hadden", stelde hij.

Bij de start van de eerste race koos Simon Knap voor de buitenzijde, wat de juiste beslissing bleek, want hij kon direct opklimmen naar de derde plaats. Die wist hij temidden van de flink aandringende concurrentie vast te houden, zodat hij de auto op de derde plaats binnenbracht voor de verplichte pitstop. "We hebben gewoon ons ding gedaan", aldus Knap nuchter na afloop. Max Koebolt kreeg het gedurende de tweede helft van de race aan de stok met een KTM en een Ginetta en moest die twee auto's uiteindelijk voor zich dulden. "Dat is altijd hetzelfde met die lichtere auto's", verklaarde hij naderhand. "Die hebben veel minder last van bandenslijtage, waardoor ze in de slotfase van de race een duidelijk voordeel hebben. Dat is vandaag ook wel weer gebleken." Zo eindigden Knap en Koebolt in de eerste race op de vijfde plaats, waarmee ze op gelijke hoogte met het Britse HCC-Ginetta-team de laatste race van het seizoen in gingen. Die wedstrijd moest de beslissing brengen in de strijd om de kampioenstitel.

180916 Koebolt Knap GT4 Nurburgring 1

Prachtig nazomerweer zorgde voor ideale omstandigheden voor de alles beslissende wedstrijd op zondagochtend. Max Koebolt was de startende rijder in de BMW, maar zijn race was slechts van korte duur. Zijn relaas: "Voor me werd een andere auto in de rondte getikt en die rijder stond achterstevoren. Hij remde precies toen ik eraan kwam en ik kon geen kant meer uit. Daarmee was de race voor ons over. Een typisch geval van pech." Ook voor Simon Knap was de teleurstelling uiteraard groot: "De vloeistoffen liepen aan alle kanten eruit, er was echt niks meer aan te doen. Heel jammer natuurlijk, maar we zijn strijdend ten onder gegaan. We zijn toch derde geworden in het kampioenschap met hetzelfde aantal punten als de kampioenen, dat zegt genoeg."

Knap en Koebolt kijken met tevredenheid terug op het voorbije seizoen in de GT4 European Series: "We hebben mooi constant kunnen scoren in een zeer competitief veld. In vier opeenvolgende weekeinden zijn we op het podium geëindigd, waaronder de overwinning tijdens het afgelopen evenement in Hongarije, waardoor we terugkwamen in de titelrace en tot op het laatst hebben kunnen meestrijden om het kampioenschap. We hebben hard gewerkt en in elke race het maximale eruit gehaald. Daarmee zijn we dik tevreden!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet