TCR Series

WTCR: Timo Scheider in Allinkl.com-Honda voor laatste vier evenementen FIA WTCR-seizoen

180910 WTCR Scheider
Tweevoudig DTM-kampioen Timo Scheider start nu ook in het FIA WTCR

Dat tweevoudig DTM-kampioen Timo Scheider wel van een nieuwe uitdaging houdt, is bepaald geen nieuws. Ook op twee wielen kan hij goed uit de voeten, hij heeft ruime ervaring in het WK Rallycross en na het wat ongelukkige einde van zijn DTM-loopbaan is hij voor BMW actief in de GT3's. Nu kan de Duitser een nieuw hoofdstuk aan zijn carrière toevoegen, want met voorwielaandrijvers was hij nog niet eerder op een circuit actief. In het FIA WTCR neemt Scheider deel aan de laatste vier evenementen van het seizoen, te weten de races in Ningbo en Wuhan in China, Suzuka in Japan en de finale op het stratencircuit van Macau. Scheider komt uit met een Honda Civic Type R van het Duitse team Allinkl.com-Münnich Motorsport.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Gedurende de eerste vijf evenementen van het seizoen zette Allinkl.com-Münnich Motorsport naast de beide Honda's van Yann Ehrlacher en Esteban Guerrieri al een auto in voor de Brit James Thompson. Van tevoren stond echter al vast dat Thompson slechts een beperkt programma zou rijden. De Brit kreeg daags voor de presentatie in Barcelona een telefoontje en had op dat moment zelfs niet eens een licentie, omdat hij die voor dit jaar niet had laten verlengen, zo verklaarde hij destijds in Spanje tegenover AUTOSPORT.NL. Timo Scheider wordt nu dus de bestuurder van de vacante Honda voor het Aziatische deel van de WTCR-kalender.

180910 WTCR Allinkl
Net als Yann Ehrlacher en Esteban Guerrieri rijdt Scheider met een Honda van het Allinkl.com-team

"Het zal een lastige opgave worden om halverwege het seizoen zonder enige ervaring in het kampioenschap te stappen", aldus Scheider. "Maar omdat ik wel houd van een nieuwe uitdaging ga ik er natuurlijk honderd procent voor. Ik ken helaas geen enkel circuit waarop we rijden, maar ik zal het team zo goed mogelijk ondersteunen, plezier maken, mijn eerste ervaringen met een voorwielaangedreven auto opdoen en eindelijk mijn debuut maken in Macau."

Voor het Allinkl.com-Münnich Motorsport-team is Scheider geen onbekende vanuit de rallycross. Komend weekeinde neemt hij voor het team deel aan het World-RX-evenement in Riga in Letland. Teammanager Dominik Greiner verklaart: "We hebben Timo voor de laatste vier evenementen van het WTCR-seizoen binnengehaald, omdat we geloven dat hij voor ons een waardevolle aanwinst vormt in de strijd om de FIA WTCR-titel. Hij beschikt over een enorme ervaring in de toerwagens. De grootste nadruk ligt voor hem op de seizoensfinale in Macau, dus de volgende drie evenementen in China en Japan dienen meer ter voorbereiding daarop. Ook al omdat hij van tevoren niet met de auto kan testen, omdat die al onderweg is naar Ningbo in China."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet