DTM

DTM: Mick Schumacher rijdt met Mercedes-AMG DTM-auto

180907 DTM Schumacher links
Mick Schumacher reed op de Nürburgring een aantal ronden met een Mercedes-AMG C 63 DTM

Hij doet het de laatste weken erg goed in het FIA EK Formule 3, maar vanmiddag op de Nürburgring maakte Mick Schumacher zijn eerste kilometers in een DTM-toerwagen. Op uitnodiging van de DTM-organisatie ITR reed hij enkele demonstratieronden met een racetaxi van Mercedes-AMG. Daarmee volgt hij in de voetsporen van zijn vader Michael, die in 1990 en 1991, eveneens met Mercedes, enkele malen als gastrijder in de DTM actief was.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

180907 Schumacher Wehrlein
Tips van oud-DTM-kampioen Pascal Wehrlein

De Duitse boulevardpers raakte eerder deze week bij de aankondiging van dit nieuws natuurlijk alweer volledig in de toerenbegrenzer ("Mick Schumacher via de DTM naar de Formule 1"), waarop Schumacher zelf zich haastte om via zijn Facebook-pagina te verklaren dat het slechts om een kennismaking op uitnodiging van de ITR zonder enige verdere bijbedoelingen ging. Ten eerste zou een test met een taxi, een chassis dat minstens zes jaar oud is, op zich al niet zoveel zin hebben, ten tweede zou het volstrekt onrealistisch zijn om zo'n test tijdens een raceweekeinde te houden, waarin Schumacher ook nog eens Formule 3 rijdt, en tenslotte stopt Mercedes zoals bekend eind dit jaar met zijn activiteiten in de DTM, zodat het ook niet echt voor de hand ligt om jonge rijders te laten testen.

180907 Schumacher wegrijden
Schumacher rijdt weg, Wehrlein houdt de oren dicht

Hoe dan ook, Schumacher legde eerst twee ronden op regenbanden af om aan de auto te wennen, kwam toen binnen voor opgewarmde slicks en reed daarmee vijf ronden. Hoewel het tegen het einde van zijn rit begon te regenen, had Schumacher het erg naar zijn zin. "Natuurlijk gaat een Formule 3-auto sneller de bocht om, maar het vermogen van een DTM-auto is indrukwekkend", verklaarde hij naderhand voor de camera van het DTM-televisiekanaal. "Dank aan de ITR voor deze kans, die me werd geboden."

180907 Schumacher Media
Mick Schumacher staat de media te woord over zijn ervaringen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet