IndyCar

Indycar: Fernando Alonso test Andretti-Dallara-Honda op Barber Motorsport Park

180906 Alonso Indycar 2
Fernando Alonso testte een volledig sponsorloze Andretti-Dallara-Honda op Barber

Sinds tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso medio vorige maand bekendmaakte dat hij aan zijn laatste seizoen in de Formule 1 bezig is, zien meer en meer mensen de toekomst van de Spanjaard in de IndyCars. Het feit dat Alonso nu een IndyCar van Andretti Autosports testte op het Barber Motorsports Park geeft ongetwijfeld nog meer voeding aan zulke speculaties. Dit ondanks dat Alonso benadrukte dat de test op een 'road course' al gepland stond sinds zijn succesvolle deelname van vorig jaar aan de Indy 500 en geen enkele invloed zal hebben op zijn toekomst in de racerij, al vinden we dat maar moeilijk te geloven.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Andretti Autosports

Hoewel media en fans niet welkom waren bij de test, die door McLaren zo goed en zo kwaad als het ging geheim gehouden werd, kwamen er in ieder geval naderhand foto's en enkele commentaren van Alonso naar buiten via het Andretti-team. "Het was een goede dag, een plezierige dag", aldus Alonso. "Ik houd ervan om nieuwe auto's te testen en het testen van de IndyCar op een 'road course' is iets speciaals. Ik heb getest op een natte baan, op een opdrogende baan en op een droge baan, dus ik heb een goed gevoel gekregen voor alle uiteenlopende omstandigheden."

180906 Alonso Indycar 1
Fernando Alonso met een glimlach in de cockpit, dat is in de F1 lang geleden...

Voor Alonso, die reed met het chassis dat Carlos Muñoz had gebruikt tijdens de Indy 500 in mei en dat daarna was omgebouwd naar 'road course'-specificaties, was het de eerste ervaring op een dergelijk circuittype. Vorig jaar reed hij uitsluitend op de 'oval' van Indianapolis. Destijds verzorgde Andretti Autosport ook de inzet van de auto voor Alonso. Het is geen geheim dat McLaren, met name op initiatief van CEO Zak Brown, serieus kijkt naar mogelijkheden in de IndyCars. Tot de opties behoren het runnen van een eigen team en een intensieve samenwerking met een bestaande renstal, waarbij in het laatste geval een relatie met Andretti Autosports uiteraard voor de hand ligt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet