Historic Grand Prix Zandvoort

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix 2018 (1)


hgp2018-sat-12

Het lukte nog net om in de ochtendzon dit soort beelden te schieten, zoals hier van de Apal Porsche van Onno Vlaanderen en de Healey van Caroline Abbou.

hgp2018-sat-13

Want een paar meter verder stuitte de fotograaf op ondoordringbaar struikgewas. Zo dicht begroeid was het hier nog nooit – en dat nadat deze hele strook achter de vangrail vorig jaar nog drie meter breed was platgemaaid. Kom op, Bernhard junior, de snoeischaar er weer in, want fotografen met Formule 1-accreditatie klagen nog veel harder...

hgp2018-sat-5

Het zat David Hart met deze Shelby Cobra Daytona Coupé niet mee. De auto viel stil kort nadat Tom Coronel het stuur had overgenomen.

hgp2018-sat-27

Maar het geluk kwam met de Lola T70 Mk3B die al zo vaak pech had gehad. Het werd een vlekkeloze race voor Hart en Pastorelli.

hgp2018-sat-16

Mick Lyons was afwezig – in Paul Ricard met de Gebhardt – maar vader Frank was gewoon op Zandvoort. Als trouw deelnemer aan de HSCC F2.

hgp2018-sat-21

Deze trouwe inschrijvers van de Masters Sports Cars – vader en zoon Owen met hun Chevron B8 – waren er gewoon weer bij. Toch klonken er alom zorgen over de Europese toekomst van deze Britse familieteams. Want gaan die voor een paar uitstapjes naar het vasteland allemaal een douane-carnet aanvragen? En hoe zit het met de nationale licentie waarop de vele Britten rijden? Die geldt straks niet meer in de EU. Maar een internationale licentie is voor velen een stap te ver, niet alleen financieel, maar ook medisch. Want de dokter zal bij lang niet alle zestigplussers ja knikken als ze voor het strengere medische attest komen dat bij een internationale licentie hoort.

hgp2018-sat-26

Twee keer ongenaakbaar in het GTTC: de Kremer Porsche 935 K3 van Daniel Schrey.

hgp2018-sat-33

Na de regen van vrijdagochtend volgde er alleen maar zonneschijn, met mooie schapenwolkjes ter afwisseling.

hgp2018-sat-36

Dat zeiden we toch? Zonneschijn!

hgp2018-sat-37

Daar krijg je het vanzelf warm van.

hgp2018-sat-39

Keith Frieser mocht zondag van pole vertrekken, maar finishte als laatste. Een uur later zette hij zijn Shadow DN1 te koop...

hgp2018-sun-9

Het was weer gezellig.

hgp2018-sun-10

Ook met genoeg volk op de blanke toppen der duinen. Dat moet de basis leggen voor een achtste Historic Grand Prix waarin álle velden weer uitpuilen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet