VLN

Allereerste dubbel zege voor Falken op de Nürburgring. Stef Dusseldorp 2e

Het team van Falken dat door Schnabl Engineering met een Porsche 911 GT3 R en een BMW M6 GT3 gerund wordt, behaalde tijdens de 41e DMV Grenzlandrennen de allereerste dubbeloverwinning. De Lamborghini Huracan GT3 van Konrad Racing eindigde als derde en boekte daarmee het eerste podiumsucces voor Konrad Motorsport in de VLN.


Start
Met een dubbeloverwinning en een nieuw baanrecord een topdag voor Falken Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Allereerste dubbel zege voor Falken op de Nürburgring. Stef Dusseldorp 2e
Het team van Sven Schnabl dat door de Japanse bandenfabrikant Falken ondersteund wordt, behaalde met de combinaties Bachler/Ragginger en Dusseldorp/Imperatori de allereerste VLN dubbeloverwinning.

Bachler versloeg de Walkenhorst BMW M6 GT3 van polesitter David Pitter al direct bij de start en zorgde voor sensatie in de tweede wedstrijdronde door met 7.56.259 een absoluut nieuw VLN baanrecord te vestigen.

Klaus Bachler: "Voor een dergelijke ronde moet alles kloppen. En op de laatste Döttinger Höhe meters had ik een beetje geluk, dat ik de langzaamste auto's al kon passeren terwijl mijn achtervolgers bij Tiergarten noch in het verkeer zaten. Alleen de Montaplast by Land Motorsport van Sheldon van der Linde/Jeffrey Schmidt wist aan de beide Falken auto's nog tegenstand te bieden. In de 15e ronde moest de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS met een klapband definitief aan de kant.


Bruck
Eindelijk een topklassering voor het team van Franz Konrad.


Stef Dusseldorp: "Natuurlijk hadden wij hier graag willen winnen. Vanuit het team hadden wij ook vrij baan. Maar op het einde was de Porsche gewoon sneller. Vanuit het team staat de dubbeloverwinning gewoon op de voorgrond en wij zijn dan ook dolgelukkig."4

Bij de Lamborghini-coureurs viel ook een steen van hun hart. Chris Brück: "Eindelijk de eerste podiumklassering. Maar dit had ook bij de vorige wedstrijden kunnen gebeuren, maar er deed zich altijd wel een klein of een groot probleem voor zodat we nu pas het verdiende resultaat konden behalen. Di Martino: "P3 voelt voor ons als en het gehele team als een overwinning aan. Voor het team van Konrad en zijn mensen de beloning voor hard werken."

De Gigaspeed Team Getspeed Performance Porsche 911 GT3 R van de combinatie Steve Jans, Marek Böckmann, Phillip Hamrecht, Adam Osieka eindigde als vierde. "Wij hebben voor de zesde wedstrijd van bandenleverancier gewisseld en zijn vooral over de gehele afstand gewoon sneller. Aan de kop is het erg competitief. Wij beschikken nu over een goede basis die wij verder kunnen uitbouwen. Dit jaar willen wij definitief nog een podiumresultaat behalen."

De AutoArena Motorsport AMG Mercedes GT3 van de combinatie Assenheimer/Hohenadel eindigde als zesde gevolgd door de Frikadelli Porsche 911 GT 3 R van Abbelen/Schmitz. Als 10e eindigde de Porsche 997 GT3 Cup van Schall/Gerhard. Voor Nürburgring expert Ralf Schall betekende het zijn 101e klasse-overwinning op de Nordschleife.

Veel spanning was er bij de VLN Productieauto's tot 2.5L Marcel Manheller en Carsten Knechtges zegevierden met een voorsprong van 1.426 secs. op hun concurrenten Christopher Rink/Danny Brink/Phillipp Leisen van Pixem Team Adrealin Motorsport. Met een zesde overwinning nemen Christian Kohlhaas/Stefan Köhler met hun Ferrari de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over.

De Noren Hakon Schjaerin/Atle Gulbrandsen/Kenneth Ostvold vierden hun tweede achtereenvolgdende TCR klasse-overwinning. Voor Ostvold betekende het zijn 10e klasse-overwinning, voor Gulbrandsen de 14e en Schjaerin de 23e. Zij versloegen de Mathilda Racing Seat van Andreas Gülden en Moritz Oestreich.Over drie weken vindt de volgende VLN wedstrijd plaats, de 58e ADAC Reinoldus Langstreckenrennen van de MC Dortmund. En ook deze race gaat weer over de traditionele wedstrijdafstand van vier uur.

Podium
Falkendubbel met vlnr. Stef Dusseldorp, Alexandere Imperatori, Klaus Bachler en Martin Ragginger.

Uitslag
1. #4 Falken Motorsports / Porsche 911 GT3 R / Bachler, Ragginger 28 ronden
2. #3 Falken Motorsports / BMW M6 GT3 / Dusseldorp, Imperatori  28 ronden
3. #7 Konrad Motorsport / Lamborghini Huracan GT3 / Brück, di Martino 28 ronden
4. #2 GetSpeed Performance / Porsche 911 GT3 R / Jans, Böckmann, Hamprecht, Osieka 28 ronden
5. #13 AutoArena Motorsport / Mercedes AMG GT3 / Assenheimer, Hohenadel 28 ronden
6. #30 Frikadelli Racing / Porsche 911 GT3 R / Abbelen, Schmitz 28 ronden
7. #35 Walkenhorst Motorsport / BMW M6 GT3 / Hirschi, Tresson, Abbott 27 ronden
8. #70 H&R Spezialfedern Team / Porsche 911 GT3 CUP MR / Hamprecht, Stursberg 27 ronden
9. #123 Mühlner Motorsport SPR / Porsche 911 GT3 CUP / Kranz, Hoppe, Scheerbarth 27 ronden
10. #588 Porsche 997 GT3 Cup / Schall, Gerhard
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet