VLN

VLN: Weer Top inschrijvingen voor 41e RCM DMV Grenzlandrennen

Voor de 41e RCM DMV Grenzlandrennen ontving de VLN organisatie weer een aantal topinschrijvingen voor a.s. zaterdag. Na een afwezigheid van drie races is het team van Montaplast by Land Motorsport weer met de Audi R8 LMS van de partij, maar ook het team van Schnitzer. Voorlopig is de SP9 klasse met 14 GT3's uiterst goed bezet.

VLN Renault
Het Franse R-ace GP Team komt de VLN a.s. zaterdag versterken. De Fransen hebben de intentie om bij meerdere wedstrijden van de partij te zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

Weer Top inschrijvingen voor 41e RCM DMV Grenzlandrennen
Voor Team Schnitzer wordt het met Agusto Farfus de deelname dit seizoen. Voor insiders moge het doel duidelijk zijn. Nu al data verzamelen voor 24U Nürburgring 2019. Maar naast de Schnitzer BMW zijn ook de teams van Car Collection en Phoenix met Audi van de partij. Falken Motorsport en Walkenhorst Motorsport zijn met hun M6 GT3's van de partij. Bij Walkenhorst wordt parallel ook nog een Z4 GT3 ingezet.

Tevens is men bij Falken Motorsport met de Porsche 911 GT3 R van de partij, evenals de teams van Gigaspeed Team Getspeed Performance en uiteraard het Eifel Cult team van Frikadelli. Arena Motorsport heeft hun vertrouwde AMG Mercedes GT3 ingeschreven terwijl Konrad Motorsport met de Lamborghini Gallardo van de partij is.

Het Franse R-ace GP Team heeft een Renault RS.-01 met François Perrodo, Emmanuel Collard en Mathiue Vaxiviere ingeschreven.

Perrodo: "Wij verheugen ons op onze eerste Nordschleife wedstrijd. De VLN is een fantastisch kampioenschap met een prachtige sfeer. Wij willen hier stapsgewijs verder ontwikkelen. En als je de Nordschleife met een snelle auto aanpakt dan is respect definitief de eigenschap waarover je moet beschikken.Wij willen de wedstrijd uitrijden en een goed resultaat behalen.Met zijn eenmalige optiek is de RS.01 een fantastische auto met veel downforce."

Het R-ace GP Team beschikt met de Renault RS.01 over ontzettend veel ervaring. In 2015 won men met Andrea Pizzitola het Pro klassement in de RS Trophy. In 2016 eindigde men met Kevin Korjus als tweede in het kampioenschap. Ook won men in de 2.0L Formule Renault het teamklassement in 2017.

Comeback Darren Turner
De Brit Darren Turner keert na een afwezigheid van twee jaar eveneens weer terug op de Nordschleife. Samen met de Amerikaan David Thilenius en de Duitser Henning Cramer staat hij met een Aston Martin Vantage GT8 bij de specials ingeschreven. En de concurrentie bij de specials is groot. Rahel Frey staat o.a ingeschreven met een Audi R8 LMS BE. Racing One brengt in de SP8 klasse een Ferrari aan de start. Traditioneel start de wedstrijd a.s. zaterdag om 12.00u. De toegang bedraagt 14 Euro incl. pitwalk en tribunes op het GP circuit.

VLN Land
Montaplast by Land eveneens weer van de partij.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet