DTM

DTM: Voortbestaan DTM veiliggesteld: Audi kondigt deelname in 2019 aan

180829 Audi DTM
Formule E en DTM zijn in 2019 van fabriekszijde de sportactiviteiten van Audi

Wat achter de schermen al sinds enkele weken vast stond, werd vandaag officieel bevestigd: Audi is ook komend jaar fabrieksmatig actief in de DTM. Daarmee is het voortbestaan van de serie, dat velen na het aangekondigde vertrek van Mercedes aan het eind van het lopende seizoen in twijfel trokken, nu gegarandeerd. Eerder al maakte BMW immers bekend, ook volgend jaar in de DTM actief te zijn, als het moet slechts met Audi als enige tegenstander. Voor een engagement na 2019 stelt Audi als voorwaarde dat er vanaf 2020 weer minimaal drie merken in de DTM vertegenwoordigd moeten zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De oplettende lezer merkt in de verklaring van Audi op dat er gesproken wordt over 'merken', en niet over 'fabrikanten'. Dat is een wezenlijk verschil, en biedt ook draagvlak voor een mogelijke deelname van bijvoorbeeld Aston Martin via een privéteam, waarover al een tijdlang gesproken wordt. Tot de andere kandidaten met wie wordt gesproken, behoren Lexus en Maserati. Audi-sportdirecteur Dieter Gass neemt in het zojuist uitgegeven persbericht daarentegen wel weer het woord 'Hersteller', oftewel 'fabrikant' in de mond: "In de DTM zien we dankzij toekomstgerichte technologieën nog steeds veel potentieel. Met betrekking tot de daarvoor nodige derde fabrikant heb ik er veel vertrouwen in, dat DTM-baas Gerhard Berger die uiterlijk in 2020 aan de start brengt."

Naast de deelname aan de DTM zet Audi ook de betrokkenheid bij de Formule E voort. In het seizoen 2017/2018 was Audi de eerste Duitse fabrikant die een eigen fabrieksteam in de serie inzette. Het team Audi Sport Abt Schaeffler behaalde met vier overwinningen en in totaal elf podiumplaatsen het afgelopen seizoen de kampioenstitel bij de teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet