IndyCar

Indycar: Felix Rosenqvist tekent bij Chip Ganassi

Felix Rosenqvist wordt in 2019 teamgenoot van Scott Dixon. De 27-jarige Zweed heeft bij het team van Chip Ganassi getekend. In 2016 en 2017 testte hij ook al eens bij Ganassi.


2018 Rosenqvist Mid Ohio
Rosenqvist moest even wachten, maar eind dit jaar is er plek bij Ganassi.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Willem J. Staat/Indycar

Felix Rosenqvist tekent bij Chip Ganassi
Formule E-coureur Felix Rosenqvist heeft voor 2019 een contract bij het Indycarteam van Chip Ganassi getekend. Het team van Ganassi wilde de Zweed eigenlijk al eerder hebben maar bracht voor dit jaar haar inschrijvingen van vier naar twee auto's terug waardoor er voor Rosenqvist geen plek meer was. De uit Dubai afkomstige Ed Jones moet voor Rosenqvist eind dit jaar het veld ruimen.

2018 Rosenqvist 2
Talloze successen in de F3 waarin hij vijf seizoenen reed.


Rosenqvist reed ruim vijf jaar F3, won tweemaal de F3 Masters op Zandvoort en Macau. De Zweed werd zowel door Mercedes als Lawrence Stroll Sr. ondersteund waardoor hij in 2015 met het team van Premapower het EK F3 op zijn naam kon schrijven. In de Formule E kwam hij voor het team van Mahindra uit en won drie races en ontwikkelde zich duidelijk als een specialist op de stratencircuits.

2018 Rosenqvist 1
Specialist op Macau en Zandvoort.

Overigens maakte Rosenqvist al eerder kennis met de ovals. In 2017 kwam Rosenqvist voor het team van Belardi in de Indy Lights uit en won er drie wedstrijden. Ook was Rosenqvist voor Mercedes in de DTM en de diverse GT kampioenschappen actief.

2018 Rosenqvist Belardi
Eerste kennismaking met de ovals in 2016 bij het team van Belardi.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 27 augustus 2018 14:05

  Daarbij mag wel genoemd worden dat de 3 Indy Lights races die hij won, alle 3 op straten circuits waren. Hij reed één keer oval (Indy), 9e uit 11 finishers. Dat Ed Jones het veld mag ruimen is jammer voor hem maar begrijpelijk, Scott Dixon laat zien dat Ganassi super snel is.

  • 7
  • 0
   
  Drrrrkkk 27 augustus 2018 15:35

  Zo zit je eigenlijk -na jarenlang in F3 gereden te hebben- een beetje op dood spoor. En zo zit je in een topteam in de Indycars... het is hem gegund!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 27 augustus 2018 20:39

  Ed Jones is anders een prima coureur, dus hoop dat die nog ergens een stoeltje vindt.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet