IndyCar

Indycar: Felix Rosenqvist tekent bij Chip Ganassi

Felix Rosenqvist wordt in 2019 teamgenoot van Scott Dixon. De 27-jarige Zweed heeft bij het team van Chip Ganassi getekend. In 2016 en 2017 testte hij ook al eens bij Ganassi.


2018 Rosenqvist Mid Ohio
Rosenqvist moest even wachten, maar eind dit jaar is er plek bij Ganassi.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Willem J. Staat/Indycar

Felix Rosenqvist tekent bij Chip Ganassi
Formule E-coureur Felix Rosenqvist heeft voor 2019 een contract bij het Indycarteam van Chip Ganassi getekend. Het team van Ganassi wilde de Zweed eigenlijk al eerder hebben maar bracht voor dit jaar haar inschrijvingen van vier naar twee auto's terug waardoor er voor Rosenqvist geen plek meer was. De uit Dubai afkomstige Ed Jones moet voor Rosenqvist eind dit jaar het veld ruimen.

2018 Rosenqvist 2
Talloze successen in de F3 waarin hij vijf seizoenen reed.


Rosenqvist reed ruim vijf jaar F3, won tweemaal de F3 Masters op Zandvoort en Macau. De Zweed werd zowel door Mercedes als Lawrence Stroll Sr. ondersteund waardoor hij in 2015 met het team van Premapower het EK F3 op zijn naam kon schrijven. In de Formule E kwam hij voor het team van Mahindra uit en won drie races en ontwikkelde zich duidelijk als een specialist op de stratencircuits.

2018 Rosenqvist 1
Specialist op Macau en Zandvoort.

Overigens maakte Rosenqvist al eerder kennis met de ovals. In 2017 kwam Rosenqvist voor het team van Belardi in de Indy Lights uit en won er drie wedstrijden. Ook was Rosenqvist voor Mercedes in de DTM en de diverse GT kampioenschappen actief.

2018 Rosenqvist Belardi
Eerste kennismaking met de ovals in 2016 bij het team van Belardi.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet