HARC

HARC nieuws Augustus: Voorbeschouwing Historic Grand Prix en ander HARC nieuws

HGP2

Nog even en de motoren brullen weer ouderwets in de duinen. De zevende editie van Historic Grand Prix vindt dit jaar plaats van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september: drie dagen vol hoogtepunten uit de rijke autosportgeschiedenis. Met de ronde van het historisch Formule 1-kampioenschap als vertrouwd hoogtepunt, maar ook met vele nieuwe, spannende grids. Zoals de Tourenwagen Classics voor DTM- en Super Touring-auto's. Of de eerste editie van de officiële FIA Historic F3 European Cup. Lees verder op de HARC-site.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: HARC

HGP

De Historic Grand Prix komt eraan!

Als HARC-lid ontvangt u zeer binnenkort uw gratis toegangskaart als e-ticket in de mailbox. Heeft u deze week geen kaart in de mailbox? Neem dan even contact op met het secretariaat. Tijdens de Historic Grand Prix bevindt ons hoofdkwartier zich op een nieuwe, maar tegelijkertijd historische locatie: La Course, het befaamde restaurant links van de tunnel naar de paddock. Hier verwachten we u om uw HARC presentje en consumptiemunten in ontvangst te nemen. La Course is drie dagen lang het "HARC House", hier vinden de handtekeningsessies plaats, er is muziek, een hapje en een drankje, u kunt Max live in actie zien want we tonen de Formule 1 op TV, er is een kids playground en nog veel meer. En vanaf het terras heeft u een perfect uitzicht op het rechte stuk en start-finish. Nog luxer kijken? Trakteer uzelf op een dagje (of weekend, doe eens gek) Paddock Club! Alle info is HIER te vinden.

  CCP

Parkeren tijdens de Historic Grand Prix

Wat we u helaas niet kunnen bieden is een parkeerplaats op het circuit. Maar, als HARC-lid heeft u natuurlijk een klassieke auto (bouwjaar 1985 of ouder). En die kunt u tegen een aangenaam tarief op de speciale klassiekerparking zetten, met bewaking en een shuttleservice naar de hoofdingang van het circuit. Let op: uw parkeerticket dient u vooraf online te bestellen! Kijk HIER voor alle informatie.

  chopard

Chopard veiling voor het goede doel

Chopard is in 2018 terug als 'official timekeeper' van de Historic Grand Prix Zandvoort, net als eerder in 2013 en 2014. Het exclusieve merk heeft, in samenwerking met Gassan, de Mille Miglia Limited Edition ontworpen, met een diameter van 42 millimeter en het Zandvoort logo op de wijzerplaat. Vanaf de stand in de Paddock Club zullen de traditionele 'winners editions' van dit horloge worden uitgereikt aan de 11 individuele racewinnaars van de HGP. Eén exemplaar wordt op vrijdag 31 augustus geveild voor het goede doel: Stichting Steun het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Robert Doornbos is ambassadeur van deze stichting en zal dit bijzondere horloge persoonlijk aan de hoogste bieder overhandigen. De veiling vindt plaats op vrijdag 31 augustus rond 18.30 uur in de Paddock Club in Paddock 1.

  Nilsson2

Verrassende winnaar in NK GTTC

Het State of Art NK GTTC reed eind juli twee races op Zandvoort. De tweede had een verassende winnaar. Wie in de jaren '70 wel eens naar AVRO's Rallycross keek, kent zijn naam vast nog: Rolf Nilsson. Hij was te gast op Zandvoort en liet zien dat hij na 50 jaar nog niets van zijn snelheid verloren heeft! Meer lezen


NK (Foto Erik van der Schaaff)


Bob Stevens en Andy Newall winnen op Assen

Het Catawiki NK HTGT was te gast tijdens de Gamma Racing Days, waar ze het publiek lieten zien dat historisch racen leuker is om naar te kijken dan modern. Het waren twee zeer spannende races, met verschillende winnaars. Reken erop dat deze mannen ook tijdens de HGP vuurwerk gaan laten zien. Een verslag is HIER te lezen op autosport.nl
    smits


Wisselend succes voor Nederlanders op Silverstone en Nürburgring

De Historic Grand Prix is óók de zesde ronde in de kampioenschappen van Masters Historic Racing. Op Zandvoort staan er daar vier van op het programma: het FIA Masters Historic Formula One Championship is de klapper, ondersteund door het FIA Masters Historic Sports Car Championship, de Masters Gentlemen Drivers en de Masters Pre-66 Touring Cars. De vorige ronden waren op Silverstone (de Silverstone Classic) en de Nürburgring (de Oldtimer Grand Prix). Hoe deden onze landgenoten het daar? Je leest het HIER op de HARC site.


Hamm

Hammink Performance nieuwe Vriend van de HARC

Onze vriendenactie werpt vruchten af. Hammink Performance uit Ommen is onze laatste aanwinst. En niet zomaar één! Zij houden zich onder meer bezig met verkoop en onderhoud van Cobra en Daytona replica's en krijgen van hun klanten regelmatig de vraag in welke klasse met deze auto's geracet mag worden. Ja, goede vraag, want zo'n klasse is er nog niet. Maar die kan er wel komen als het aan de HARC en aan Hammink Performance ligt. Het idee is om een klasse voor alle replica's in het leven te roepen, zoals Porsche, Lotus, GT40, Jaguar of andere replica's uit de 50-er, 60er en 70er jaren. Interessant? Wij denken van wel! Lees HIER het gehele persbericht op de website van Hammink Performance.

 
VR

Vrij Rijden op 21 september
We weten het zeker, na de Historic Grand Prix wilt u maar één ding: zelf rijden op dat geweldige circuit van Zandvoort. Nou, dat treft, want daarvoor bent u bij de HARC aan het juiste adres. Op 21 september is er weer een onvervalste HARC Vrij Rijden Dag. Het kost niet veel en de pret is bijna onbegrensd. Het tijdschema staat online en op de website kunt u zich HIER meteen inschrijven. Doen!
    Spa

Agenda

Na de HGP nog meer historische autosport zien? Dat kan! Van 7 t/m 9 september is er de Goodwood Revival. In hetzelfde weekend rijdt de Youngtimer Touring Car Challlenge op het Le Mans Bugatti Circuit. De week erop is iedereen die ertoe doet in de historische racewereld op Spa voor de befaamde Six Hours. Bekijk HIER de volledige historische racekalender op Autosport.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet