Formule 2

Dorian Boccolacci promoveert met MP Motorsport naar Formule 2

mp-boccolacci-f2

Vanaf de komende ronde op Spa is Dorian Boccolacci Formule 2-coureur voor MP Motorsport. De Fransman schuift daarmee een niveau op, nadat hij in de eerste seizoenshelft al voor het GP3-team van MP uitkwam. Een overwinning op de Hungaroring was zijn beste resultaat. Boccolacci vervangt Roberto Merhi in het F2-team.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De 19-jarige Boccolacci hoopt voort te bouwen op de vorm die hij in de eerste helft van 2018 liet zien als GP3-coureur voor MP Motorsport. Hij reed daarin naar pole op Paul Ricard en pakte vervolgens een overwinning op de Hungaroring. In de Formule 2 neemt Boccolacci de auto van Roberto Merhi over, Ralph Boschung wordt zijn teamgenoot.

"Ik grijp deze kans met beide handen aan", aldus Boccolacci. "Het is een teken van vertrouwen van MP dat ze me halverwege het GP3-seizoen al in hun F2-auto plaatsen. De klik met MP is dan ook erg groot. Ik kijk uit naar het extra vermogen en de extra downforce waarmee ik mag omgaan, en dan ook nog meteen op het mooiste circuit op de kalender."

"Dorian heeft zich in zijn GP3-periode bij ons van zijn beste kant laten zien", vindt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. "We hebben erg goed samengewerkt, dus we geven hem graag de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau van onze talentenladder. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel aanpast aan de F2-auto."

Voordat hij begin 2018 naar MP overstapte, behaalde Boccolacci één overwinning in zijn debuutseizoen in de GP3. In 2016 pakte hij twee overwinningen, twee poles en zeven podiumplaatsen op weg naar een tweede plaats in de Eurocup Formule Renault 2.0. Tegelijk werd hij derde in het NEC-kampioenschap. In 2014, zijn debuutseizoen in de autosport, reed de Fransman naar de tweede plaats in het Franse F4-kampioenschap, waarna hij in 2015 in de FIA F3 uitkwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet