TCR Series

TCR Europe: Attila Tassi wint de tweede race op TT Circuit Assen

2018 Assen R2 9 Attila Tassi 1

Attila Tassi werd door zijn zege de achtste winnaar van dit TCR Europe seizoen. De jonge Hongaar had met zijn Hell Energy Racing Honda Civic maar een paar bochten op het TT Circuit van Assen nodig om ten koste van Mikel Azcona de kop te pakken en die in het verdere verloop niet meer af te staan. Mikel Azcona (PCR Sport Cupra) en Dušan Borković (Target Competition Hyundai i30 N) werden respectievelijk tweede en derde.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: TCR Europe

Stian Paulsen mocht de tweede race op Assen van de beste startplaats vertrekken met naast hem de snelle Fransman Julien Briche. Danny Kroes vertrok vanaf de zesde rij op plaats twaalf. 22 wagens op de grid.

2018 Assen R2 start 15

Het was Mikel Azcona die vanaf de derde startplaats de beste start heeft, het duurde echter niet lang voordat Attila Tassi de leiding overnam. Stian Paulsen had een slechte start meegemaakt en was teruggevallen naar de derde plaats. Dusan Borkoviç reed als vierde voor Kris Richard en Maxime Potty. De winnaar van gisteren Dániel Nagy moest zijn wagen met motorproblemen in de Haarbocht op een gevaarlijke plek achterlaten. De safety car verscheen op de baan. Ook een opgave voor Josh Files, die de bandenstapel van de geert Timmer-bocht raakte en daardoor zijn wagen in de pits moet parkeren.

Na de herstart was de Honda van Tassi goed weg, gevolgd door Azcona, Paulsen, Borkoviç en Potty. Door het uitvallen van een aantal rijders was Danny Kroes opgeschoven naar de tiende plaats. Weinig respect voor track limits op Assen. De bandenstapels rolden over de baan. Comini pakte de zesde plaats af van Richard. Borković moest zich verdedigen tegen Potty en de oprukkende Comini. Aan de kop deelde Mikel Azcona nog wat plaagstootjes uit aan leider Tassi, maar deze liet zich niet verrassen en won de race. Achter dit tweetal was de strijd nog lang niet beslist. Paulsen, Borković en Potty streden heftig om de laatste podiumplaats.Het was Borkoviç die na een weergaloze inhaalmanouvre de derde plaats overnam van Paulsen.

  2018 Assen R2 88 Maxime Potty 118

In de slotfase van de race maakten Paulsen, Maxime Potty, Kris Richard en Stefano Comini er een fraaie show van voor de vele toeschouwers. Vele malen wisselden hun posities.De ontketende Comini werd vierde voor Paulsen en Richard. Danny Kroes moest na acht ronden de strijd staken.
Doordat Dániel Nagy moest opgeven staan Borković en Azcona nu bovenaan de rangschikking met maar een onderling verschil van twee punten. Nagy is nog steeds kanshebber en ligt op een derde plaats met 20 punten achterstand op Borković. Tassi steeg door zijn eerste overwinning naar plaats vier met een achterstand van 39 punten op de leider. De volgende twee races van dit spannende kampioenschap worden op 22 en 23 september gehouden op het circuit van Monza.

Uitslag race 2 Assen

Stand na 10 races
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet