Formule 1

Formule 1: Kimi Räikkönen. Still going strong!

Kimi-Raikkonen 02

De 38-jarige Finse coureur Kimi Räikkönen maakte in 2001 zijn debuut in de Formule 1. Dat was in Australië bij het team van Peter Sauber. Het jaar erop stapte hij over naar McLaren en vervolgens in 2007 naar Ferrari waarmee hij in dat jaar zijn enige wereldtitel behaalde. Twee jaren bij Lotus volgden. Sinds 2014 rijdt hij voor Ferrari. Tegenwoordig draagt Kimi Räikkönen gekoppeld de bijnaam Mr. Cool, dat was voorheen Iceman.

Door Anjès Verhey
Foto's: PR

Autosport.nl: Niet meer de jongste wel vaak de snelste. Zou je wel stoppen?
Kimi: Stoppen? Waarom? Ik bewijs me nog elke race en training. Een lastig gerucht dat beweert dat ik het wel gezien heb. Ik zit daar zelf niet achter.

Autosport.nl: Maar Charles Leclerc, de rising star bij Alfa Romeo Sauber, zóu jou bij Ferrari gaan opvolgen...
Kimi: Daarop geen commentaar. Ik ben nog lang niet afgeschreven en met mijn ervaring van grote waarde voor mijn team én de Formule 1.

Autosport.nl: Ferrari zet nu alles op Sebastian Vettel. Die moet de kampioen worden en jij dient hem daarbij te helpen?
Kimi: Zo gaat het nu eenmaal. Op zeker moment bepalen de resultaten wie de nummer een is en de beste kans op de titel heeft. Sebastian is dat momenteel.
  Kimi-Raikkonen 04

Autosport.nl:
Knaagt dat niet aan je? Je wilt toch zelf die titel nog eens bemachtigen?
Kimi: Natuurlijk. We rijden in principe toch allemaal in de eerste plaats voor onszelf. Ik dus ook. Op een bepaald moment is het echter kiezen of delen. Het belang van het team staat voorop.

Autosport.nl: Hoe is de sfeer tussen Sebastian en jou, vriendjes?
Kimi: Klinkt gek maar Sebas is een prima kerel. Gewoon een vriend binnen het team. Tussen ons geen politiek geneuzel. We weten wat we aan elkaar hebben en als hij eens een keer bij mij binnenrijdt of ik bij hem praten we dat met elkaar uit. De competitie is hard en scherp en we proberen er allebei het beste uit te halen.

  Kimi-Raikkonen 01

Autosport.nl:
Zou je na Ferrari je goede diensten nog bij een ander team willen inzetten?
Kimi: Ik zou niet weten waarom niet. Ik leef mijn hele leven al als een grote uitdaging. Dus zou een stapje terug om er vervolgens misschien twee vooruit te zetten wel precies bij mijn aard passen.

Autosport.nl: In de omgang en op het podium doe je je bijnaam alle eer aan. Iceman. Ben je nou echt zo'n koude kikker of past die koele sfeer per ongeluk helemaal bij jouw persoonlijkheid?
Kimi: Ik ben een Fin uit het hoge Noorden waar de mensen weinig woorden nodig hebben en door de kou liever niet teveel lachen om hun tong niet te bevriezen! Nee serieus: ik ga uitsluitend voor essenties. Waarom lachen als ik iets niet leuk vind? Maar vragen naar mijn passie, mijn F1 werk, ja dan zit ik op mijn praatstoel.

  Kimi-Raikkonen 03

Autosport.nl:
Je komt uit een vrij eenvoudige achtergrond. Formule 1 wat doet dat zoal met je?
Kimi: In feite ben ik altijd mijn eenvoudige zelf gebleven. Alle gedoe en tamtam die in de Formule 1 over je heen komt heeft me nooit geraakt laat staan geboeid. Het ging en gaat mij om de sport en de sensatie die de omgang met de allerbeste allermodernste techniek me nog steeds geeft.

Autosport.nl: Je hebt een grote schare Finse fans. Zijn die net zo cool als jijzelf?
Kimi: Ze gaan op gepaste Finse wijze uit hun dak als ik er iets van heb gemaakt.

Autosport.nl: Zo te horen is Kimi Räikkönen niet van plan de Formule 1 al vaarwel te zeggen?!
Kimi: Laat je hoe dan ook verrassen, we zijn net over de helft van het seizoen!

  Kimi-Raikkonen 05

Reacties

    • 0
    • 0
     
    Dirk 21 augustus 2018 12:40

    Volgens mij algemeen bekend dat Kimi en Vettel het goed kunnen vinden samen, goed team, geen gedoe! Als Kimi volgend jaar niet op de grid staat zal de Chase Carey dat zeker merken. We verloren al een populaire Braziliaan (Massa), populaire Spanjaard (Alonso) en dan nog die populaire Fin?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet