Formule 1

Formule 1: Pierre Gasly in 2019 de nieuwe teamgenoot Max Verstappen

gasly

Het is niet het meest verrassende nieuws van het jaar, maar Red Bull Racing heeft nu officieel bekend gemaakt dat Pierre Gasly in 2019 van Scuderia Toro Rosso promoveert naar de Oostenrijkse renstal en dus de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen wordt.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto: PR

Het talent van de Fransman werd al snel na zijn debuut in 2017 bij de Grand Prix van Maleisië onderkend. De goede resultaten dit seizoen, met een vierde positie in Bahrain als voorlopig beste klassering, in combinatie met zijn ervaring met de Honda-motor is voor Red Bull de reden om Gasly naast Verstappen te zetten.

In tegenstelling tot Mercedes en Ferrari kiest Red Bull dus voor een veelbelovend jong duo, dat ook onderling zal willen uitmaken wie de nummer 1 binnen het team wordt. Al zal Red Bull altijd ontkennen dat daar sprake van is, de rijders zelf denken daar zeker anders over. In 2019 voor beide rijders in elk geval weer een mooie nieuwe uitdaging.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Dirk 21 augustus 2018 12:42

  Met alle respect richting Gasly, maar ik denk dat hij niet in de buurt van Max komt, ik verwacht een stabiele nummer 2.

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 21 augustus 2018 13:06

  Daar sluit ik me helemaal bij aan. Wordt een soort Kvyat verhaal.

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 21 augustus 2018 16:52

  Kvyat 2

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet