IndyCar

Indycar: Test Alonso op Barber Motorsports Park verwacht

Insiders verwachten dat Fernando Alonso direct na de Italiaanse Grand Prix op Barber Motorsports Park zal gaan testen. Waarschijnlijk voor het team van Harding dat het aanstaande weekend op Pocono actief is.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar 

Alonso

Alonso test zo goed als zeker in de eerste septemberweek op Barber Motorsports Park.

Test Alonso op Barber Motorsports Park verwacht
Fernando Alonso heeft met een Indycar nog nooit op een roadcourse gereden. De verwachting is dat de Spanjaard direct na de Indycar Portland Grand Prix op 2 september aanstaande op Barber Motorsports Park zal testen.

Trevor Carlin waarschuwde eerder dit jaar al dat de voorbereidingen voor een goed geprepareerd team voor 2019 eigenlijk al te laat zijn. Carlin Motorsport neemt dit jaar met Max Chilton en Charlie Kimball voor het eerst aan de Indycarseries deel. In de tussenstand van het kampioenschap bezetten Kimball en Chilton respectievelijk de zestiende en negentiende plek.

Tankstop
Op Indianapolis 2017 beschikte Alonso over één van de beste crews.

Ook de keuze van het aantal teams voor Alonso is beperkt. In eerste instantie werden Andretti Autosport en Rahal Letterman Racing genoemd. Bij Rahal Letterman Racing lijkt men zelf weinig belangstelling voor Alonso te hebben. Die gaan op korte termijn met de sportscar-coureur Colin Braun testen.

Volgens geruchten zou het team van Andretti Autosport een fusie aangaan met het nieuw geformeerde Harding Team dat dan als satellite team van Andretti Autosport zal fungeren. Daarbij komt bovendien ook nog eens het probleem dat Andretti Autosport aan Honda gelieerd is en Harding aan Chevrolet. Een weinig ideale situatie dus. Harding Racing komt het aanstaande weekend met Conor Daly op Pocono in actie. Het team staat onder leiding van Brian Barnhart, die in het verleden voor de Indycar-organisatie werkte en over de nodige contacten beschikt.

Maar voor een competitief Indycar pakket in 2019 bevindt Alonso zich realistisch gezien in een weinig ideale situatie. De stelling van Trevor Carlin bevestigt dit duidelijk.

Alonso Indy 2017
Van het McLaren F1 Team weer terug naar Indycar maar de kans bestaat dat Alonso in een minder gespreid bedje komt dan op Indy 2017. Gaat hij na McLaren van de regen in de drup komen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet