VLN

VLN: Dit weekend zes uur volgas op de Nordschleife. Manthey met 2019 Porsche GT3 aan de start

Komende zaterdag vindt op de Nordschleife de vijfde wedstrijd meetellend voor het VLN kampioenschap plaats. Hoogtepunt is natuurlijk de jaarlijkse zesuurswedstrijd. De Top Teams van ROWE Racing, Walkenhorst, Black Falcon en Manthey Racing geven acte de presence.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

2018 Manthey GT3
De 2019 Porsche GT3 R van Manthey Racing maakt dit weekend zijn Nordschleife debuut. Een overwinning is uitgesloten.


Dit weekend zes uur volgas op de Nordschleife. Manthey Racing met 2019 Porsche GT3 aan de start
Naast de ADAC GT Masters of de Gamma Racing Days is er ook nog de keuze om a.s. zaterdag richting Nordschleife te gaan. Walkenhorst en Rowe Racing verdedigen de BMW kleuren. Voor Walkenhorst komt Spa winnaar Christian Krognes samen met Hunter Abbott, Jordan Tresson en David Pittard aan de start. Phillipp Eng vormt samen met Tom Blomqvist een combinatie bij het team van ROWE Racing.

Voor ROWE Racing betekende de 6 Uurswedstrijd eigenlijk een succesverhaal. Tussen 2012 en 2015 won men viermaal het seizoenshoogtepunt. Teamchef Hans Georg Naundorf: "Voor ons is dit het hoogtepunt van het VLN seizoen. Ten eerste omdat het onze eigen wedstrijd is(ROWE is hoofdsponsor van het evenement. Red) en ten tweede dat omdat wij op deze fantastische baan langer mogen racen. Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met deze topbezetting aan de start kunnen verschijnen. Vorig jaar zijn we aan de leiding liggend na een ongeval uitgevallen. Hopelijk doen we het dit jaar beter en kunnen we om het podium meestrijden. En misschien lukt het ons ook eens om onze eigen wedstrijd te winnen."

2018 Frikadelli
Frikadelli Racing hoopt op een goed resultaat.

Ook de winnaars van de 49e Adenauer Rundstrecken Trophy zijn weer van de partij. Lance David Arnold en Norbert Siedler behaalden met de Porsche 911 GT3 R de tweede achtereenvolgende overwinning voor het uit het nabijgelegen Barweiler afkomstige team. Siedler vormt dit keer met Alex Müller een combinatie terwijl Arnold met teameigenaar Klaus Abbelen en Sabine Schmitz een combinatie vormt.

Teameigenaar Klaus Abbelen: "Na twee overwinningen zijn wij nu de jachtprooi. Ondanks de 20 kg. strafgewicht willen wij het de anderen zo moeilijk mogelijk maken. Ook de nieuwe 911 GT3 R die wij goed in de peiling zullen houden."

Abbelen doelt hiermee op de 2019 GT3 versie waarmee het team van Manthey Racing dit weekend haar Nordschleife debuut maakt. Als rijders staan Fred Makowiecki/Marco Seefried/Lars Kern ingeschreven. Bij de 24U van Portimao werd de combinatie Alfred Renauer/Robert Renauer/Ralf Bohn/Mathieu Jaminet met een reeds gemodificeerde 991.2 versie tweede.

2018 Walkenhorst Gaat men bij Walkenhorst na Spa 24U voor de volgende Endurance zege?

Vorig jaar won het team van Manthey de vijfde wedstrijd meetellend voor het VLN kampioenschap met Romain Dumas/Kevin Estre/Mathieu Jaminet. Dit gaat dit jaar helaas niet gebeuren. Vanwege de opgelegde beperkingen in de SPX klasse zal de gloednieuwe 911 GT3 elke zes ronden naar binnen moeten. Olaf Manthey: "Onder wedstrijdomstandigheden willen wij alle componenten en de set-up testen. Doel is om uit te vinden waar wij ten opzichte van de concurrentie staan. En dat gaat alleen maar in een directe confrontatie."

In de tussenstand van het VLN kampioenschap staan Norbert Fischer/Christian Konnerth en Daniel Zils bovenaan. Zij behaalden met de Pixum Team Adrealin Motorsport Porsche Cayman vier achtereenvolgende klasse-overwinningen. Hetzelfde geldt voor de Racing One Ferrari F488 van Mike Jäger, Stephan Köhler en Christian Kohlhaas. Bij de Specials behaalden zij eveneens vier overwinningen.

In de SP10 GT4 klasse komen twaalf bolides van o.a. Aston Martin, BMW, Mercedes AMG en Porsche aan de start. De Cup 5 klasse is met 18 auto's goed bezet. Fabian Vettel, het jongere broertje van Sebastian Vettel vormt samen met de 62-jarige Georg Bellof en Andre Duve een combinatie. Georg Bellof. de broer van Stefan reed vroeger in de F3 en reed in 2015 ook al eens twee VLN wedstrijden.

2018 Rowe Racing
Bij ROWE Racing hoopt men op een thuiszege dit jaar.

Traditioneel begint de VLN om 12.00u en stopt ditmaal om 18.00u Tickets zijn via internet of de dag kassa's te verkrijgen. De prijs voor de Pitwalk en Tribunes op het Grand Prix circuit bedraagt 15 Euro.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet