Advertorials

Advertorial: Een bijzonder jaar voor de Bleekemolens Race Planet dynastie

bleek-foto-2

Autocoureur, zakenman, levensgenieter en entertainer Michael Bleekemolen reed al Formule 1, lang voordat Max Verstappen geboren was. Dit jaar viert 'Bleek' zijn 50ste raceseizoen en aankomend weekend rijdt hij zijn 1.000ste race. Een moment om bij stil te staan.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het nog altijd racende autosporticoon werkt met zijn zoons Sebastiaan en Jeroen aan vele race gerelateerde ondernemingen en ontvangt deze maand de 10 miljoenste bezoeker in zijn bedrijf Bleekemolens Race Planet. Een bijzondere mijlpaal. Race Planet bestaat dit jaar 30 jaar en heeft inmiddels 100.000 groepen weten te entertainen. Jaarlijks ontvangt Bleekemolen in de verschillende vestigingen in Amsterdam, Delft en Zandvoort meer dan 450.000 gasten.

Michael Bleekemolen
Aankomend weekend zal Michael Bleekemolen (68) zijn 1.000e wedstrijd rijden tijdens de ADAC GT Masters (18/19 augustus) op Circuit Zandvoort, een unicum! Nog altijd is Bleek vooraan te vinden in de diverse raceklassen, en dat nu al 50 jaar lang. Precies 40 jaar terug reed hij zijn eerste Formule 1 rondes en sinds 30 jaar is hij actief tijdens diverse races in Monaco. Ook nu, op AOW-gerechtigde leeftijd, is Bleekemolen nog regelmatig op de erepodia te vinden aan het eind van de race. Het netwerk van "Bleek" is groot en de flamboyante bon vivant uit Aerdenhout heeft een enorme staat van dienst. Hij zet zich in voor diverse goede doelen en heeft veel aanzien in de zakenwereld.
  bleek-foto-3

Bleekemolens Race Planet

In 1988 kocht Michael Bleekemolen twaalf auto's om zijn sponsoren en andere gasten te vermaken op Circuit Zandvoort. Tegenwoordig is dat aantal opgelopen naar ruim 150 auto's. Een aantal dagen per week verwelkomt Bleekemolen tussen de 200 en 300 mensen per dag op het Zandvoortse circuit om hen te laten rijden in zijn droomauto's, waaronder Porsches, Lamborghini's, Ferrari's, McLaren's, formulewagens en nog veel meer. Een collectie waar menig oliesjeik jaloers op zal zijn.
Bezoekers van over de hele wereld weten dit topvermaak te vinden. Letterlijk iedereen mag zelf rijden, want zelfs kinderen vanaf 10 jaar mogen plaatsnemen achter het stuur van de droomauto's van Race Planet.

400.000 per jaar
Buiten de snelle auto's op het circuit in de duinen bezoeken op dit moment ook nog eens ruim 400.000 mensen per jaar de indoor kartbanen in Amsterdam en Delft, die in de loop der tijd zijn veranderd in heuse family entertainment centra compleet met kids playground, bowlingbanen en lasergame.

10 miljoen bezoekers
Het meest trots is Bleekemolen op het feit dat deze maand de 10 miljoenste bezoeker in 30 jaar tijd binnenloopt. Race Planet organiseert alles; van bruiloft tot vergadering. En iedereen is welkom, welke BN'er is er niet geweest en zelfs koning Willem-Alexander en andere leden van het koninklijk huis kwamen diverse keren over de vloer. Zowel op de kartbaan als ook op Circuit Zandvoort.
  bleek-foto-1

Zoons Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen

Naast Bleekemolen senior zijn ook zijn beide zoons Sebastiaan (40) en Jeroen (36) actief in de racerij. En dat al vele jaren -respectievelijk 25 jaar (wederom een lustrumjaar) en 23 jaar- met succes! Jeroen Bleekemolen is voornamelijk actief in de VS en op andere continenten, maar meldt zich regelmatig ook op de Europese circuits. Zo reed hij in juni nog naar de derde plaats in de legendarische 24 uur van Le Mans. Jeroen woont in Monaco.

Oudste zoon Sebastiaan is ook een frequent podiumbezoeker. Regelmatig scoort hij weer hoge ogen en wint hij tal van autoraces. Daarnaast is hij fervent triatleet -hij staat hoog in de Nederlandse Ironman ranking- en loopt jaarlijks vele marathons over de hele wereld. Boven alles staat Sebastiaan aan het hoofd van het zakelijke concern en bemoeit hij zich dagelijks met het reilen en zeilen van Race Planet.

De vrouw hierachter
Een bijzondere familie, waar moeder Loes Bleekemolen de enige is die nooit actief is geweest in de autosport, maar wel alle verrichtingen volgt. Samen met haar "Bleek" woont zij in Aerdenhout en samen zijn zij veel te vinden in Zuid-Frankrijk.

Uitbreiding
Ondanks alle activiteiten, zowel op zakelijk als sportief gebied, kunnen de Bleekemolens niet stilzitten en hebben zij grootse plannen voor uitbreiding van hun entertainmentbedrijf. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van een indoor strand, een uniek concept dat zijn weerga niet kent. De indoor faciliteit, die dagelijks 4.000 bezoekers kan verwelkomen krijgt een echt zandstrand, een echte zee, strandtenten en een kwaliteitsrestaurant op de pier. Verwacht daarnaast activiteiten als bootverhuur, suppen en surfen. Uniek voor Nederland en Europa. De vestiging zal in de regio van Amsterdam zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet