Diversen

Autosport.nl 20 jaar. Wat gebeurde er bij de achtste Marlboro Masters van 1998

masters-f3-1998-9

Aankomend weekend organiseert de ADAC zijn Masters op Zandvoort, met fraaie races van volle velden. In het tweede weekeinde van augustus 1998 had circuit Zandvoort zijn eigen Masters mede mogelijk gemaakt door sigaretten sponsor Marlboro. Een jaarlijks terugkerend autosport feest met als hoogtepunt de prestigieuze Formule 3 race. Ook het omlijstende programma bracht de mensen op de banken. !n 1998 zorgden de races van de Saxo Cup, Mégane Trophy, de Formule Ford, Ferrari Porsche Challenge en de Dutch Touring Car Championship voor een waar spektakel. Een terugblik.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra en archief Autosport.nl

Masters-F3-98


Formule 3: Wie wordt de opvolger van Tom Coronel
Wie zou er op 9 augustus 1998 de opvolger worden van Tom Coronel, die vorig seizoen het publiek in extase bracht door zijn overwinning in de Marlboro Master of Formula 3-race. Er waren voor deze versie zoveel rijders ingeschreven dat er zelfs twee kwalificatie wedstrijden moesten worden gehouden die de uiteindelijke startgrid voor de hoofdrace moest vormen. Op de inschrijflijst drie Nederlandse rijders namelijk Donny Crevels, Wouter van Eeuwijk en Marlboro man Christijan Albers. Hoe dit allemaal verliep kan je nogmaals lezen in het bericht wat Autosport.nl in 1998 had geplaatst.

LEES VERDER


dtcc-1998-7

DTCC: Strijd tussen Renault en BMW naar een hoogtepunt

Donald Molenaar had in de vorige race op Silverstone de leidende positie voor de titel overgenomen. Zijn Renault Mégane werd weliswaar tweede achter de BMW van Duncan Huisman, maar zijn grote concurrent Sandor van Es wist met een twaalfde plaats niet te scoren. Er moest wat gebeuren tijdens de Masters bij BMW. Peter van der Kolk schreef vijf BMW's in om het tij te keren. Of dit lukte lees je via de onderstaande link.

LEES VERDER


dikkeboom

Formule Ford: Gaat Jeroen Bleekemolen ook in deze belangrijkste race winnen?

De 70.000 toeschouwers kregen spektakel aangeboden voor hun aanwezigheid tijdens de Formule Ford race op Masters zondag. Een enorme startcrash zorgde voor de nodige vertraging, maar toen de bolides pas echt goed op gang gingen, zorgde een lachende derde voor de grootste glimlach.

LEES VERDER


megane1998-6

Renault Mégane: Crashes zorgen voor een afgebroken race

Was het bij de vorige races al flink bal bij de Mégane's, dit keer moest de race al na een driekwart ronde worden afgeblazen. Alle races stonden onder flinke tijdnood vanwege de rechtstreekse uitzending van de Formule 3-race. Er zat niets anders op om de race aan het einde van de dag opnieuw te starten. Het bleef nog lang onrustig in Zandvoort.

LEES VERDER


crash-drietal-5

Saxo Cup: Wie stopt Joost Koenders

Is er dan niemand die Joost Koenders weet te verslaan, die al drie overwinningen op rij wist te vergaren. En waarom werd Veronica contest winnaar Joël Verstrate gediskwalificeerd na roekeloos racegedrag waarbij twee dames van de baan gingen. Lees het allemaal in het verslag van 20 jaar geleden.

LEES VERDER


zandschep

Ferrari -Porsche Challenge: Nederlands succes bij de grote kanonnen

Een niet zo nette inhaalactie zorgt voor metershoge vlammen en bezorgde daardoor een geheel Nederlands erepodium. Een kostbare Ferrari wordt gebruikt als zandschep. Lees het verhaal over de race van de dikke Porsches en Ferrari's.

LEES VERDER

Reacties

  • 8
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 14 augustus 2018 17:38

  mooie tijd, wat was de nationale autosport toen leuk, wat een verschil met nu

  • 3
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 14 augustus 2018 20:22

  Een verschil van dag en nacht. Maar goed dit weekend spektakel op Assen en ADAC weekend op zandvoort. Assen drukt zandvoort heel langzaam van de kaart maar dat hebben de heren 100 procent aan zichzelf te danken. Als Assen straks ook de formule1 krijgt wat mij beslist niet ondenkbeeldig lijkt is het echt helemaal klaar met zandvoort.Ik

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 14 augustus 2018 21:32

  David Saelens, Enrique Bernoldi en Mario Haberfled dat was niet bepaald het meest fameuze podium van de masters

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 augustus 2018 12:32

  Schitterend om weer eens te zien en te lezen. Wat zijn we op Zandvoort toch enorm achteruit gegaan.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 augustus 2018 13:02

  Prachtige nationale autosport, wat helaas niet meer is. Ook niet in de ons omringende landen.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 augustus 2018 13:07

  Zandvoort is blijven hangen in de jaren 90. Er is na de updates in 2000 niets meer aan gedaan.

  • 1
  • 0
   
  Dirk 16 augustus 2018 09:51

  Donny Crevels heeft toch ooit voor Minardi getest?

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 16 augustus 2018 10:15

  Klopt helemaal. Donny won het Italiaanse formule3 kampioenschap. Sponsors pink en lost boys hadden echter te weinig in hun mars. Donny was wel succesvol in de Racing for Holland dome judd van Jan Lammers. Of hij nog marktkoopman is weer ik eigenlijk niet.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 16 augustus 2018 16:50

  Proficiat Autosport.nl, en ga zo nog minstens 20 jaar door, lof!

  • 4
  • 0
   
  Gerrie Hoekstra 17 augustus 2018 10:04

  Bedankt Anonieme gebruiker. Afgesproken nog 20 jaar erbij, dan stop ik als ik 80 ben. Mooie leeftijd om te stoppen.

  • 0
  • 5
   
  Anonieme gebruiker 17 augustus 2018 10:16

  Die paar pr. Berichten zouden op iedere willekeurige website geplaatst kunnen worden met voorkeur een site waar wat meer bezoekers komen dan hier...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet