Diversen

Autosport.nl 20 jaar. Wat gebeurde er bij de achtste Marlboro Masters van 1998

masters-f3-1998-9

Aankomend weekend organiseert de ADAC zijn Masters op Zandvoort, met fraaie races van volle velden. In het tweede weekeinde van augustus 1998 had circuit Zandvoort zijn eigen Masters mede mogelijk gemaakt door sigaretten sponsor Marlboro. Een jaarlijks terugkerend autosport feest met als hoogtepunt de prestigieuze Formule 3 race. Ook het omlijstende programma bracht de mensen op de banken. !n 1998 zorgden de races van de Saxo Cup, Mégane Trophy, de Formule Ford, Ferrari Porsche Challenge en de Dutch Touring Car Championship voor een waar spektakel. Een terugblik.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra en archief Autosport.nl

Masters-F3-98


Formule 3: Wie wordt de opvolger van Tom Coronel
Wie zou er op 9 augustus 1998 de opvolger worden van Tom Coronel, die vorig seizoen het publiek in extase bracht door zijn overwinning in de Marlboro Master of Formula 3-race. Er waren voor deze versie zoveel rijders ingeschreven dat er zelfs twee kwalificatie wedstrijden moesten worden gehouden die de uiteindelijke startgrid voor de hoofdrace moest vormen. Op de inschrijflijst drie Nederlandse rijders namelijk Donny Crevels, Wouter van Eeuwijk en Marlboro man Christijan Albers. Hoe dit allemaal verliep kan je nogmaals lezen in het bericht wat Autosport.nl in 1998 had geplaatst.

LEES VERDER


dtcc-1998-7

DTCC: Strijd tussen Renault en BMW naar een hoogtepunt

Donald Molenaar had in de vorige race op Silverstone de leidende positie voor de titel overgenomen. Zijn Renault Mégane werd weliswaar tweede achter de BMW van Duncan Huisman, maar zijn grote concurrent Sandor van Es wist met een twaalfde plaats niet te scoren. Er moest wat gebeuren tijdens de Masters bij BMW. Peter van der Kolk schreef vijf BMW's in om het tij te keren. Of dit lukte lees je via de onderstaande link.

LEES VERDER


dikkeboom

Formule Ford: Gaat Jeroen Bleekemolen ook in deze belangrijkste race winnen?

De 70.000 toeschouwers kregen spektakel aangeboden voor hun aanwezigheid tijdens de Formule Ford race op Masters zondag. Een enorme startcrash zorgde voor de nodige vertraging, maar toen de bolides pas echt goed op gang gingen, zorgde een lachende derde voor de grootste glimlach.

LEES VERDER


megane1998-6

Renault Mégane: Crashes zorgen voor een afgebroken race

Was het bij de vorige races al flink bal bij de Mégane's, dit keer moest de race al na een driekwart ronde worden afgeblazen. Alle races stonden onder flinke tijdnood vanwege de rechtstreekse uitzending van de Formule 3-race. Er zat niets anders op om de race aan het einde van de dag opnieuw te starten. Het bleef nog lang onrustig in Zandvoort.

LEES VERDER


crash-drietal-5

Saxo Cup: Wie stopt Joost Koenders

Is er dan niemand die Joost Koenders weet te verslaan, die al drie overwinningen op rij wist te vergaren. En waarom werd Veronica contest winnaar Joël Verstrate gediskwalificeerd na roekeloos racegedrag waarbij twee dames van de baan gingen. Lees het allemaal in het verslag van 20 jaar geleden.

LEES VERDER


zandschep

Ferrari -Porsche Challenge: Nederlands succes bij de grote kanonnen

Een niet zo nette inhaalactie zorgt voor metershoge vlammen en bezorgde daardoor een geheel Nederlands erepodium. Een kostbare Ferrari wordt gebruikt als zandschep. Lees het verhaal over de race van de dikke Porsches en Ferrari's.

LEES VERDER

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet