GT

GT: Voorbeschouwing ADAC GT Masters Zandvoort. Indy Dontje favoriet voor hoge klassering

2018 Herberth Porsche
Het team van Porsche Herberth Motorsport deed ondanks een tegenvallende eerste wedstrijd toch goede zaken op de Nürburgring.

Porsche
Porsche is met Küs Team 75 Bernhard met twee auto's vertegenwoordigd en Precote Herberth Motorsport met één Porsche GT3 R. De Herberth Porsche van de combinatie Robert Renauer/Mathieu Jaminet staat in de tussenstand als derde genoteerd. De afgelopen vijf edities stonden het merk Porsche maar liefst driemaal op het podium. Precote Herberth teameigenaar Alfred Renauer: "Eigenlijk hadden wij tot nu toe alleen op de Nürburgring een zwaar weekend. Maar dankzij een vijfde plek op de zondag wisten wij toch de afstand op onze tegenstanders te verkleinen. Dus wij kijken naar Zandvoort optimistisch vooruit."

2018 Slooten 1
Het leukste team in de ADAC GT Masters, Iron Force by Ring Police.

De snelste Nordschleife coureur ter wereld Timo Bernhard beschikt over zijn eigen team en deelt op Zandvoort de cockpit met 2016 Le Mans winnaar en WEC wereldkampioen Marc Lieb die Kevin Estre vervangt. Estre maakt dit weekend op de Nürburgring zijn debuut met de gloednieuwe 2019 Manthey Porsche Grello tijdens de VLN 6 Uursrace. De tweede KÜS Team 75 Bernhard Porsche wordt bestuurd door Klaus Bachler/Adrien de Leener(B) die met een zesde plek een zeer goed resultaat op de Nürburgring behaalden. En we mogen uiteraard het leukste Porsche team ter wereld niet vergeten dat van Ironforce by Ring Police van Jan Erik Slooten en Lucas Luhr waarvan Slooten het Gentlemen's klassement als doel heeft. De in Duitsland enorm populaire tuning goeroe Jean Pierre Kremer is aan het team gelieerd en zij zorgen vaak voor ludieke paddock acties.


Reacties

  • 1
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 14 augustus 2018 20:34

  Dat programma Gamma Racing days Assen liegt er ook niet om hoor. Koekoek....

  • 4
  • 0
   
  Willem J. Staat 14 augustus 2018 21:44

  @Anonieme gebruiker. Wel graag de discussie bij het ADAC weekend houden. Prima als de Gamma Racing Days je voorkeur hebben en of je dat leuker vindt, maar hou de discussie bij het ADAC GT Masters pakket. 35 Top GT3's rijden ook niet elk weekend in dit land.

  • 0
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 15 augustus 2018 10:09

  Heeft niets met voorkeur te maken maar komen wel ruim 100000 mensen op af.

  • 5
  • 1
   
  Willem J. Staat 15 augustus 2018 10:57

  @Anonieme gebruiker. Gratis komt iedereen voor een F1 demo......

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 augustus 2018 13:04

  Prachtige autosport dit met al deze GT3's. Natuurlijk ook de TCR machines. Zeker voor deze laatste klasse is het spijtig dat er ook een dergelijke race in Assen op het programma staat. Dus voor iedereen wat wils en je valt geen buil aan. Als fan kun je ook een dag naar Assen en een dag naar Zandvoort. Heb je zeker wat moois te pakken!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet