GT

GT: Voorbeschouwing ADAC GT Masters Zandvoort. Indy Dontje favoriet voor hoge klassering

2018 Ferrari F488
Regelmatig Top 10 klasseringen voor de HB Racing Ferrari.

Ferrari
Voor het eerst sinds lange tijd is Ferrari ook weer in de ADAC GT Masters vertegenwoordigd. Het Oostenrijkse HB Racing zet dit jaar een Ferrari in voor de combinatie Luca Ludwig/Dominik Schwager. Bij elk ADAC GT Masters evenement reed de HB Ferrari F488 in de punten. Luca Ludwig bezet in de tussenstand van het kampioenschap de elfde plek. Het potentieel voor hoge klasseringen is zeker aanwezig.

2018 Dreyspring 1
Christopher Dreyspring rechtstreeks vanuit de kart in de GT3

Honda
Dat het team van Schubert voor dit jaar met Honda NSX GT3 in de ADAC GT Masters instapte was uiterst verrassend te noemen. De Honda NSX GT3  wordt ingezet voor de junioren Christopher Dreyspring en de Zwitser Giorgio Maggi. Dreyspring, een vrijwel onbeschreven blad dat rechtstreeks vanuit de karting naar een GT3 overstapte. Tijdens de vrije trainingen op de Nürburgring een vierde tijd en als twaalfde gekwalificeerd. Voor deze youngsters is voor dit seizoen alleen de Juniorentitel het beoogde doel. Uiteindelijk werden Dreyspring/Maggi als zesde geklasseerd nadat een concurrent uit de uitslag werd geschrapt.

2018 Honda NSX
Leerjaar voor Honda en Schubert met de NSX GT3

Een beter moment kon eigenlijk niet want Yoshiaki Ikehata van President van Honda Duitsland was eveneens aanwezig. Schubert beschikt over een tweede auto die nog niet in de ADAC GT Masters werd ingezet. Bij Honda Duitsland is men in ieder geval erg enthousiast. Een vervolg met Schubert wordt zeker niet uitgesloten maar die is anderzijds ook nog steeds aan BMW gelieerd. Zowel Team Rosberg als Honda Team Schuberth Motorsport waren op de Nürburgring de verrassingen van het seizoen 2018.

Het Gentlemen's klassement wordt aangevoerd door Aust Audi-coureur Remo Lips, gevolgd door Corvette-rijdster Claude Hürtgen. Bij de Teams staat MANN FILTER Team http Motorsport met 117 punten ruim vooraan en in het Juniorenklassement staat Zakspeed Mercedes-coureur Luca Stolz aan de leiding.

2018 Dennis
De Brit Jake Dennis komt dit weekend weer in actie en maakte een schitterend debuut op de Nürburgring.

Benelux-afvaardiging
Naast Indy Dontje zijn verder vanuit België Zolder 24U winnaar Dries Vanthoor(met Florian Spengler bij EFP by TECE) en Frederic Vervisch(met Nicolaj Roqivue bij Aust) actief. In de openingswedstrijd op Oschersleben behaalden zij met een 8e resp. 9e plek hun beste ADAC GT Master resultaat. Alessio Picciariello was bij Montaplast by Land Motorsport duidelijk te langzaam en hij moest voor de Brit Jake Dennis het veld ruimen. De Red Bull Junior rijder focust zich niet alleen op de F1 maar staat ook bij Audi onder contract. De ADAC GT Masters debutant leverde op de Nürburgring in de slotfase een geweldig gevecht om de zevende plek dat in zijn voordeel werd beslist.

Beide ADAC GT Masters wedstrijden starten a.s. weekend op zaterdag om 13.15u en op zondag om 13.08u. Overigens was er op de Nürburgring een nieuw toeschouwersrecord. Meer dan 20.000 bezoekers!

2018 Corvette
Gaat de Callaway Corvette voor een tweede achtereenvolgende titel? De HTP Mann Filter Mercedes AMG GT3 van Pommer/Götz zitten Keilwitz/Kirchhofer op de hielen.....

Winnaars Zandvoort
2012 Diego Alessi/Daniel Keilwitz Callaway Corvette Z06 R
Simon Knap/Jeroen den Boer DB Motorsport BMW Z4 GT3

2014
Kevin Estre/Jaap van Lagen Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R
Kevin Estre/Jaap van Lagen Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R

2015
Luca Ludwig/Sebastian Asch Zakspeed Mercedes Benz SLS AMG GT3
Dominik Baumann/Jens Klingmann BMW Sports Trophy Team Schubert Z4 GT3

2016
David Jahn/Kevin Estre KÜS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R
Rahael Frey/Phillip Geipel Yacco Racing Audi R8 LMS

2017
Jules Gounon/Renger van der Zande Callaway Competion Callaway Corvette C7 GT 3 R
Conor de Phillippi/Christopher Mies Audi Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet