GT

GT: Voorbeschouwing ADAC GT Masters Zandvoort. Indy Dontje favoriet voor hoge klassering

2018 Herberth  Porsche
Het team van Porsche Herberth Motorsport deed ondanks een tegenvallende eerste wedstrijd toch goede zaken op de Nürburgring.

Porsche
Porsche is met Küs Team 75 Bernhard met twee auto's vertegenwoordigd en Precote Herberth Motorsport met één Porsche GT3 R. De Herberth Porsche van de combinatie Robert Renauer/Mathieu Jaminet staat in de tussenstand als derde genoteerd. De afgelopen vijf edities stonden het merk Porsche maar liefst driemaal op het podium. Precote Herberth teameigenaar Alfred Renauer: "Eigenlijk hadden wij tot nu toe alleen op de Nürburgring een zwaar weekend. Maar dankzij een vijfde plek op de zondag wisten wij toch de afstand op onze tegenstanders te verkleinen. Dus wij kijken naar Zandvoort optimistisch vooruit."

2018 Slooten 1
Het leukste team in de ADAC GT Masters, Iron Force by Ring Police.

De snelste Nordschleife coureur ter wereld Timo Bernhard beschikt over zijn eigen team en deelt op Zandvoort de cockpit met 2016 Le Mans winnaar en WEC wereldkampioen Marc Lieb die Kevin Estre vervangt. Estre maakt dit weekend op de Nürburgring zijn debuut met de gloednieuwe 2019 Manthey Porsche Grello tijdens de VLN 6 Uursrace. De tweede KÜS Team 75 Bernhard Porsche wordt bestuurd door Klaus Bachler/Adrien de Leener(B) die met een zesde plek een zeer goed resultaat op de Nürburgring behaalden. En we mogen uiteraard het leukste Porsche team ter wereld niet vergeten dat van Ironforce by Ring Police van Jan Erik Slooten en Lucas Luhr waarvan Slooten het Gentlemen's klassement als doel heeft. De in Duitsland enorm populaire tuning goeroe Jean Pierre Kremer is aan het team gelieerd en zij zorgen vaak voor ludieke paddock acties.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet