IndyCar

Indycar: Scott Dixon tekent meerjarig contract bij Ganassi Racing

Viervoudig Indycar kampioen Scott Dixon blijft definitief bij het team van Chip Ganassi. De 38-jarige Nieuw Zeelander tekende vandaag een meerjarig contract. In 2019 begint hij aan zijn 18e seizoen bij Ganassi. Een absoluut record dat hij zolang voor hetzelfde team blijft uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Scott Dixon
Scott Dixon na zijn zege in Texas eerder dit jaar. Nu eigenlijk al een Indycar legende. Gaat hij A.J. Foyt en Mario Andretti op de eeuwige ranglijst overtreffen?


Scott Dixon tekent meerjarig contract bij Ganassi Racing
Dixon's contract loopt aan het eind van dit jaar af. Even waren er geruchten m.b.t F1 mogelijkheden die al snel naar het land der fabelen verwezen konden worden. Dixon tekende vandaag opnieuw een meerjarig contract bij het succesvolle Indycarteam van Chip Ganassi.


Velen beschouwen Dixon met zijn 44 overwinningen nu al de beste van zijn generatie en bezet op de eeuwige ranglijst achter A.J. Foyt, Mario Andretti de derde plek. Op dit moment staat Dixon in de tussenstand van het Indycarkampioenschap bovenaan en behaalde dit seizoen drie overwinningen(Detroit, Texas, Toronto). Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en de Ganassi-rijder is de gedoodverfde favoriet.

Dixon concentratie

Scott in volle concentratie.

Recentelijk reed Dixon zijn 300e Indycar-wedstrijd en was de jongste coureur die deze mijlpaal bereikte. De andere negen leden van deze exclusieve club zijn Mario Andretti, A.J. Foyt, Al Unser Sr en Jr. Johnny Rutherford, Michael Andretti, Tony Kanaan en Helio Castroneves.

Teameigenaar Chip Ganassi: " Als je de naam Scott Dixon noemt spreken de aantallen en records voor zichzelf. Samen hebben we veel bereikt en is er dan ook geen sprake van dat we het langzamer aan gaan doen. Het is de man die altijd maar aan de volgende wedstrijd denkt, hoe dat hij het benadert, in de aanval gaat en tenslotte wint. Ik ben erg verheugd dat we in de gelegenheid zijn om de relatie voort te zetten en we kijken samen uit naar nog meer succesvolle jaren."

G Force Panoz
Lang lang geleden in actie met een G-Force Panoz.

Scott Dixon: "Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor wat Chip Ganassi in deze sport gepresteerd heeft. En dit is geen gemakkelijke business. De resultaten spreken voor zichzelf. Hij is het type teambaas waar elke coureur voor wil rijden. Hij geeft je met de juiste groep mensen het gereedschap waarmee je je werk moet afmaken. Sinds 2002 is dit team gewoon familie van mij geworden en ik ben erg verheugd dat we in de komende jaren gaan proberen om nog meer kampioenschappen en Indy 500's binnen te halen.

Dixon Toronto
Op weg naar een vijfde kampioenschap?

Overigens komt er deze herfst een prachtige documentaire over Scott Dixon en het team van Chip Ganassi. In 2017 werd er door het Ganassi team een contract met de Universal Pictures Home Entertainment Group gesloten. De naam van de documentaire heet "Born Racer" en geeft een inzicht van het Ganassi Team en hoe dat Chip en Scott de wedstrijden benaderen. Daarvoor werden opnames in de USA, Nieuw Zeeland en Frankrijk gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet