GT

PWC: Molina/Vilander behalen SprintX-titel met twee overwinningen in Utah

180813 PWC Vilander Molina
Twee SprintX-overwinningen voor Vilander en Molina dit weekeinde in Utah

Toni Vilander en Miguel Molina zijn de nieuwe kampioenen in de Amerikaanse Pirelli World Challenge SprintX-serie. Met twee overwinningen het afgelopen weekeinde op de Utah Motorsports Campus bracht het R. Ferri Motorsport-Ferrari-duo het totale aanzal zeges dit seizoen op zes, waarmee de concurrentie definitief het nakijken had. In de Pro-Am-klasse wonnen TR3-Ferrari-rijders Jeff Segal en Wei Lu beide malen de klasse in Utah, maar hier hadden Ryan Dalziel en Parker Chase in de TruSpeed-Audi R8 LMS aan twee tweede plaatsen genoeg voor de titel.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

180813 PWC Podium
SprintX-kampioenstitel voor het R. Ferri Motorsport-Ferrari-team

In de eerste race leek het K-PAX-Bentley-team de beste papieren in handen te hebben met een 'clean sweep' van de eerste startrij, maar net voor het pitstopvenster veroverde Toni Vilander de leiding door Rodrigo Baptista in de Pro-Am-Bentley te passeren. Eerder al was de Pro-Bentley met Alvaro Parente aan het stuur teruggevallen als gevolg van problemen met het ABS. Na de rijderswiissel maakte Vilanders teamgenoot Miguel Molina het karwei af en reed onbedreigd de overwinning naar huis. De Bentley van Rodrigo Baptista en Maxime Soulet verloor terrein toen Soulet de motor liet afslaan bij het wegrijden na de rijderswissel. Zo eindigde de Alegra Motorsports-Porsche van Michael Christensen en Spencer Pumpelli op de tweede plaats,nuptgevolg door Mike Skeen en Scott Heckert in de Lone Star-Mercedes. De Pro-Am-klassewinst ging naar Jeff Segal en Wei Lu in de TR3 Racing-Ferrari, voor Audi-rijders Ryan Dalziel en Parker Chase. De Am-klasse leverde een overwinning op voor de solo rijdende David Askew in de DXDT Racing-Mercedes, waarmee een einde kwam aan de zegereeks van de tot dusver ongeslagen Martin Fuentes en Caesar Baccarella in de Squadra Corse Garage Italia-Ferrari.

180812 PWC SprintX Utah uitslag race 1

180813 PMW Audi
Chase en Dalziel hadden genoeg aan twee tweede plaatsen voor de Pro-Am-titel

De K-Pax-Bentley van Alvaro Parente en Andy Soucek had vanaf de pole mogen starten voor de tweede race dankzij de snelste ronde in de eerste wedstrijd, maar vanwege een technische onregelmatigheid moest het team vanuit de pitstraat vertrekken. Daarmee kwam de pole in handen van het Lone Star Racing-Mercedes-duo Mike Skeen en Scott Heckert. Skeen voerde gedurende de eerste helft van de race het veld aan, maar na de pitstops kwam Toni Vilander in de R. Ferri Motorsport-Ferrari als leider weer de baan op en reed vervolgens niet alleen de overwinning, maar ook de titel naar huis. Heckert en Skeen eindigden als tweede, voor Michael Christensen en Spencer Pumpelly in de Alegra Motorsports-Porsche. TR3-Ferrari-rijders Lu en Segal herhaalden hun Pro-Am-klassewinst uit de eerste race, maar de titel ging naar de als tweede geklasseerde TruSpeed-Audi-rijders Dalziel en Chase. Fuentes en Bacarella wonnen de Am-klasse en kwamen daarmee op zeven overwinningen uit acht races, wat uiteraard ruimschoots genoeg was voor de titel. Tevens gingen daarmee in de laatste SprintX-race van het seizoen alle klassezeges naar Ferrari-teams.

180812 PWC SprintX Utah uitslag race 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet