Porsche Cups

Porsche Carrera Cup Duitsland: Jaap Van Lagen wint op de Nürburgring. Ten Voorde tweemaal vierde

jaap-juicht

Jaap van Lagen behaalde op de Nürburgring zijn allereerste overwinning in de Duitse Porsche Cup dit seizoen. In de tweede wedstrijd eindigde hij achter de oppermachtige BWT Lechner Porsches van Thomas Preining en Michael Ammermüller als derde. Ondanks het feit dat Jaap de eerste vier wedstrijden dit seizoen niet van de partij was betekent dit dat hij nu als vierde in het kampioenschap genoteerd staat.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: RaceCam.de

Jaap Van Lagen wint op de Nürburgring. Ten Voorde tweemaal vierde
Afgelopen weekend reed de Duitse Porsche Carrera Cup voor de tweede achtereenvolgende week op de Nürburgring. Ditmaal voor het eerst in de 29 jarige Carrera Cup geschiedenis in het kader van de Historische Grand Prix met een iets andere circuitconfiguratie.
  van-lagen-op-kop

In de eerste wedstrijd behaalde Van Lagen zijn eerste seizoensoverwinning en versloeg Thomas Preining met een voorsprong van slechts 0.3. secs. Jaap Van Lagen: "Ik had een sensationele start en dit was de sleutel naar het succes. Na de start was het bijzonder zwaar en mijn rivalen hielden mij constant onder druk en ik was dan ook blij om het zwart wit geblokt te zien."
Met een raketstart ging Van Lagen aan polesitter Thomas Preining voorbij. Vervolgens leverden Van Lagen, Preining en Ammermüller een 16 ronden lang schitterend gevecht om de kop waarbij Ammermüller kortstondig aan zijn teamgenoot voorbij ging. Die heroverde zijn tweede plek in de voorlaatste ronde.

Vervolgens zette Preining de aanval op Jaap in, maar die verdedigde zich uitstekend in de laatste ronde. Thomas Preining: "Ik kwam bij de start goed weg maar Jaap was gewoon sneller. Ik probeerde van alles om hem voorbij te steken maar met zijn ervaring wist hij alle aanvallen af te slaan. Een zwaar maar een mooi gevecht."

Achter Preining volgde Ammermüller op 0.6 secs. Michael Ammermüller: "Het was nogal riskant want er werd vandaag nogal aan "trading paint" gedaan. Een moeilijke wedstrijd waarmee ik met een derde plek genoegen moet nemen. Larry ten Voorde eindigde in R1 met de Team Deutsche Post by Project 1 Porsche als vierde. Stefan Rehkopf won de Gentlemen klasse.
  preining

De tweede wedstrijd tijdens de HGP kwam op naam van Thomas Preining die tevens aan kop gaat van het kampioenschap. Preining had een perfecte start met Ammermüller en Van Lagen in zien kielzog. Ammermüller eindigde op 1.5 secs. achterstand als tweede achter Preining gevolgd door Van Lagen. Overigens eindigde Ammermüller in acht races zeven maal op het podium.
Jaap van Lagen: "Twee podiums dit weekend is natuurlijk een super resultaat. Ik zat boven op Ammermüller's bumper maar ik had geen kans. Het belangrijkste was dat ik mijn positie tegenover Larry ten Voorde wist te verdedigen." Achter Van Lagen volgden Ten Voorde en de Luxemburgse rookie Dennis Pereira.
  derek-bell-2 Derek Bell

Uit handen van Derek Bell en de befaamde Porsche verzamelaar Magnus Walker mochten Van Lagen en Preining dit weekend hun bekers ontvangen.

kunstenaar Magnus Walker


Resultaat Race 7: 1. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
2. Thomas Preining (A/BWT Lechner Racing)
3. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
4. Larry ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
5. Igor Walilko (PL/Raceunion)
6. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)
7. Richard Wagner (D/Raceunion)
8. Jacob Eidson (USA/Team Project 1)
9. Jean-Baptiste Simmenauer (F/Lechner Racing)
10. Tim Zimmermann (D/Black Falcon Team TMD Friction)

Race 8
1. Thomas Preining (A/BWT Lechner Racing)
2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
3. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
4. Larry ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
5. Dylan Pereira (L/Lechner Racing)
6. Jean-Baptiste Simmenauer (F/Lechner Racing)
7. Robert Lukas (PL/Förch Racing)
8. Igor Walilko (PL/Raceunion)
9. Henric Skoog (S/Raceunion)
10. Gustav Malja (S/Team Deutsche Post by Project 1)

Stand kampioenschap
1. Thomas Preining (A/BWT Lechner Racing), 159 punten
2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing), 159 punten
3. Larry ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1), 106 punten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet